Sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası Wimbledon'da erkeklerde ilk finalist Milos Raonic oldu. 3 saat 25 dakika sonunda Roger Federer'i 6-3, 6-7, 4-6, 7-5, 6-3'le deviren Kanadalı raket, slam arenasındaki ilk finaline adım attı.

Bir önceki turda Marin Cilic karşısında setlerde 0-2'den gelen ve üç maç puanı çeviren Federer karşısında açılış setinin dördüncü oyununda servis kıran Raonic, 6-3'le ilk adımı attı. İkinci setle birlikte ilk servislerindeki etkinliğini arttıran Roger, 6-6'da dengelenen seti kusursuz bir tie-break (7/3) ile tamamladı.

Önümüzdeki ay 35 yaşına basacak olan dünya 3 numarası Federer, maçın başından beri ilk break'ini üçüncü setin yedinci oyununda yakaladı. 4-3'ü bulan İsviçreli yıldız, birinci servisinde tek puan yitirdiği seti 6-4'le kazanıp setlerde 2-1 öne geçti.

İki tenisçinin de güçlü servisler attığı dördüncü set, tie-break'e gidiyor diye düşünülürken kritik noktada Raonic'in hamlesi geldi. Federer, sette kalmak için servise geçtiği 12. oyunda iki set puanı kurtarsa da fileye geldiği üçüncü set puanında Raonic'in passing shot'ına çözüm üretemedi. 7-5'e ulaşan Raonic, karşılaşmayı final setine taşıdı.

Mücadelenin beşinci setine bacağındaki zorlanma nedeniyle tedavi görerek başlayan Federer, dördüncü oyunda break'i kaptırdı ve 3-1 geriye düştü. 1.96'lık Milos yakaladığı bu avantajı etkili servislerle korurken, servisinde yalnızca beş puan yitirdiği karar setini 6-3'le hanesine yazdırdı ve galibiyetini ilan etti.

TARİHİ ZAFER
25 yaşındaki Raonic, Federer ile yaptığı 12. buluşmada üçüncü kez sevinirken bir Grand Slam turnuvasının tek erkekler kategorisinde final gören ilk Kanadalı olarak tarihe geçti. All England Club'da rekor niteliğindeki sekizinci şampiyonluğunu kovalayan Federer ise 2012 Wimbledon'dan bu yana süren slam kupası hasretini yine dindiremedi.

Raonic pazar günkü finalde, Andy Murray ile Tomas Berdych arasındaki eşleşmenin galibiyle kozlarını paylaşacak.