Roger Federer ile Marin Cilic'i karşı karşıya getiren Wimbledon çeyrek finali, uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir maça sahne oldu. Mücadelede ilk iki seti kaybeden Federer, dördüncü setinde üç maç puanı kurtardığı karşılaşmayı 6-7(4), 4-6, 6-3, 7-6(9) ve 6-3'lük setlerle kazanarak epik bir zafere imza attı.

İki tenisçinin de birbirlerinin servisini kırmayı başaramadığı ilk set tie-break'e giderken bu oyunda üstün olan taraf Cilic'ti. İlk beş puanın tamamını alarak girdiği tie-break'i 7-4'le kazanan Hırvat raket, setlerde 1-0 öne geçti: 7-6(4)

Yakaladığı ritmi ikinci sette de sürdüren Cilic, ikinci setin üçüncü oyununda maçtaki ilk servis kırmayı gerçekleştirdi. Bu avantajını set sonuna dek korumayı başaran 13 numaralı seribaşı, 6-4'le aldığı ikinci set sonrası galibiyete iyice yaklaştı.

Mücadelenin üçüncü setiyse belki de maçın kader anına sahne oldu. Skor 3-3'ken servisinde 0-40 geriye düşen Federer, bu oyunu kazanmayı başardı ve ardından da rakibinin servisini kırdı. Set için servis attığı dokuzuncu oyunda da hata yapmayan Ekselansları, setleri 2-1'e getirdi: 6-3

Servis kıranın olmadığı dördüncü set, deyim yerindeyse nefesleri kesti. 5-4 ve 6-5'te birer maç puanı kurtaran Federer, tie-break'te de 7-6 gerideyken bir kez daha ipten döndü. Skor 10-9 kendi lehineyken beşinci kez set puanı oynayan İsviçreli raket, en sonunda seti bitirmeyi başardı ve maçı final setine uzattı: 7-6(9)

Final setine servis kullanarak başlayan 17 Grand Slam şampiyonu, sekizinci oyunda kırdığı servisin avantajını iyi değerlendirerek 6-3'lük beşinci setin ardından maça noktayı koydu ve destansı bir galibiyet elde etti.

Bu sonuçla Wimbledon'da yarı finale yükselen İsviçreli efsane, majör turnuvalarda kazandığı maç sayısını da 307'ye çıkararak bu alandaki rekoru kırmış oldu. All England Club'ta daha önce oynadığı 10 yarı finalin tamamını kazanan Federer, finale yükselebilmek için Milos Raonic'le yüzleşecek.

Yunus Dilber