ATP ve WTA, turnuvaya Rusya ve Belarus vatandaşı oyuncuları kabul etmeme kararı alan Wimbledon'ın bu yılki edisyonundan sıralama puanlarını kaldırma kararı aldı.

Roma'daki ATP ve WTA 1000 turnuvaları esnasında iki kurum arasında yapılan toplantının ardından, aynı yasağın bulunduğu Queen's ve Eastbourne gibi İngiltere'de düzenlenen Wimbledon öncesi çim kort turnuvalarından sıralama puanlarının kaldırılmayacağı duyurulmuştu.

 WTA yaptığı açıklamada "bireysel sporlarda yarışan atletlerin millliyetlerinden veya ülkelerinin kararlarından dolayı cezalandırılmaması gerektiğini" söylerken ATP ise "hangi milliyetten olursa olsun oyuncuların katılım hakkı elde ettikleri turnuvalarda ayrımcılığa uğramadan yer almaları Tur için hayati öneme sahip" ifadelerini kullandı.

Buna karşılık Wimbledon ise, "turnuvaya katılımın ve elde edilecek başarının Rusya rejiminin propaganda aygıtının yararına kullanılması konusundaki isteksizliğimizi koruyoruz" açıklamasında bulundu.

27 Haziran'da başlayacak olan Wimbledon Tenis Turnuvası'nı organize eden All England Lawn Tennis Club (AELTC), Rusya'nın devam eden Ukrayna işgali ve Belarus'un savaşa desteği nedeniyle bu ülkelerden sporcuların turnuvaya alınmamasına karar vermişti.