Wimbledon finalinde İtalyan Matteo Berrettini'yi 6-7(4), 6-4, 6-4, 6-3'lük dört sette mağlup eden dünya 1 numarası Novak Djokovic kariyerindeki 20. majör şampiyonluğunu elde etti ve toplam Grand Slam şampiyonlukları sayısında Federer ve Nadal'ı yakaladı.

İlk sete servis kırarak başlayan ve 5-2 öne fırlayan Djokovic üstünlüğünü koruyamadı ve 7 numaralı seri başı Berrettini tie-break oyununu kazanarak öne geçti.

İkinci sette de 5-1 öne geçen Djokovic rakibinin üst üste üç oyun kazanmasına engel olamasa da seti 6-4 kazanarak skoru eşitlemeyi başardı. Üçüncü ve dördüncü setleri kırdığı birer servisle kazanan Djokovic şampiyonluğa ulaştı.

Matteo Berrettini maç boyunca hanesine 16 ace ve 57 puan vuruşu yazdırsa da yaptığı 48 basit hatayla kariyerinin ilk büyük finalinden mağlup ayrılmaktan kurtulamadı.

Djokovic böylelikle "çocukluk hayali" olduğunu söylediği  Wimbledon zaferine üst üste üçüncü, toplamda ise altıncı kez ulaştı.

Bu yıl yapılan üç büyük turnuvayı da kazanan Djokovic, Amerika Açık'ı da kazanması halinde erkek tenisinde 1969'dan bu yana görülmeyen takvim Grand Slam'i yapma başarısına ulaşacak.