Yeni jenerasyonun Grand Slam 3.tur kapışmasından galip ayrılan taraf 21 yaşındaki Hyeon Chung oldu. Geçtiğimiz senenin Next Gen ATP şampiyonu dünya 58 numarası, kariyerinde ilk kez bir Grand Slam'de 4.tur görürken, büyük umutlarla buraya gelen 20 yaşındaki Zverev ise bir kez daha bir slam turnuvasına 2.haftayı göremeden veda etmek zorunda kaldı.

Her iki raketin de servislerinde etkili gözüktüğü ilk iki set karşılıklı olarak paylaşıldıktan sonra üçüncü sette kortta ağırlığını hissettiren ve iki kez servis kırarak bu seti 6-2 noktalayan Zverev, maçta bir kez daha setlerde öne çıkmayı başardı ve galibiyet için önemli bir adım atmış oldu.

Dördüncü sete servis kırarak başlayan ve bu avantajını set sonuna kadar koruyan Hyeon Chung seti 6-3 kazanarak maçı final setine taşıdı. Final setini adeta domine eden ve Zverev'i korttan silen Koreli tenisçi, ilk servislerinden %91, ikinci servislerinden %100 ile puan çıkarttığı final setinde Alman rakibine oyun alma şansı dahi tanımadı ve bu seti 6-0 maçı da 3-2 kazandı ve kariyerinin en büyük galibiyetine imza attı.

Chung bu zaferiyle birlikte ilk kez bir Grand Slam turnuvasında son 16'ya kalırken, bunu başaran ilk Koreli tenisçi olarak da tarihteki yerini aldı.

5 setlik maçlarda henüz galibiyeti bulunmayan Zverev ise, yine bir beş setlik maçtan mağlup ayrılırken, Grand Slam'lerde de setlerde 2-1 önde olduğu üstüste 4.maçını da kaybetmiş oldu.

Chung'un 4.turdaki rakibi Djokovic/Ramos Vinolas maçının galibi olacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net