Avustralya Açık'ta Rafael Nadal ve Daniil Medvedev arasında oynanan tek erkekler finalinin ikinci setinde korta giren bir eylemci, Avustralya'da sığınmacıların geri gönderme merkezlerinde tutulmasını protesto etti.

Korta girmek için yaklaşık üç metre yükseklikten atlayan eylemci, "Abolish Refugee Detention (Mülteci Tutukluluğuna Son Verin)" yazılı bir pankart açtı.

Avustralya'da sığınmacıların iltica başvurularının sonucunu beklerken tutuldukları geri gönderme merkezlerinin durumları, Novak Djokovic'in sınır dışı edilmeyi beklerken bu merkezlerden biri olarak kullanılan bir otele yerleştirilmesiyle yeniden gündeme gelmişti.

Sığınmacıların bazıları on yıla yakın süredir bu merkezlerde başvurularının sonuçlanmasını bekliyor.

2015'te de Avustralya Açık tek erkekler finalinde bir grup, sığınmacıların mültecilik başvuruları hakkındaki kararı beklerken tutuldukları Manus Adası'ndaki kötü koşulları ve uzun tutukluluğu protesto etmişti.

Geçtiğimiz yılki tek erkekler finalinde ise İranlı ve Sri Lankalı 15 mültecinin bir yıldan fazladır Avustralya'daki Darwin havaalanında gözaltında tutulmasına karşı bir protesto eylemi düzenlenmişti.