Sadece beş ay önce bacağından ameliyat olan Rafael Nadal, mütevazı hedeflerle geldiği Avustralya Açık'ta, finalde Medvedev'e karşı iki set geriden gelerek kariyerinin 21. majör şampiyonluğunu kazandı.

İspanyol tenisçi Melbourne'a gelmeden önce bir de semptomatik COVID-19 geçirmiş, bunun ardından kazandığı Melbourne Summer Set turnuvasıyla sezona başlamıştı.

Finalde karşısında geçtiğimiz yılın Amerika Açık şampiyonu ve dünya 2 numarası Daniil Medvedev'i bulan Nadal, erken servis kırdıran taraf oldu ve ilk seti 6-2 kaybetti.

Nadal ikinci sette servis kırara 5-3 öne geçse de üstünlüğünü koruyamadı ve Rus tenisçinin seti tie-break oyununa taşımasına engel olamadı. 6 numaralı seri başı, tie-break oyununda da 5-3 öne geçse de Medvedev üst üste dört puan kazanarak 2-0 öne fırladı.

Nadal'ın üçüncü ve dördüncü seti 6-4'lük skorlarla hanesine yazdırmasının ardından beşinci sette kortta tam bir düello vardı. İlk servis kıran taraf Nadal olsa da Medvedev kozu çabuk geri aldı. Buna rağmen 2009 şampiyonu bir kez daha servis kırdı ve 5-4 öndeyken maçı bitirmek için servis attı.

Nadal bu oyunda 30-0'ı bulsa da Medvedev yeniden servis kırdı ve bir kez daha maça ortak oldu. Ancak setin on ikinci oyununda yeniden servis kıran Nadal bu kez avantajına tutundu ve 2-6, 6-7(5), 6-4, 6-4, 7-5 ile Avustralya Açık şampiyonu oldu.

Nadal bu sonuçla 2007 Wimbledon dördüncü turundan yaklaşık 15 yıl sonra ilk kez beş setlik bir maçı iki set geriden gelerek kazanmış oldu.

5 saat 24 dakika süren mücadele tenis tarihinin en uzun ikinci Grand Slam finali olurken, Nadal da bu galibiyetle birlikte bütün büyük turnuvaları ikişer kez kazanarak 'çifte kariyer Grand Slam'i tamamladı.

Kariyerinin 21. büyük şampiyonluğunu kazanan Rafa, böylelikle rakipleri Roger Federer ve Novak Djokovic'i geride bıraktı ve erkek tenisinin en çok Grand Slam turnuvası kazanan ismi oldu.