Avustralya Açık finalinde Danielle Collins'i 6-3, 7-6(2)'lık iki sette mağlup eden dünya 1 numarası Ash Barty, 44 yıl aradan sonra Melbourne'da Daphne Akhurst kupasını kaldıran ilk Avustralyalı tenisçi oldu.

İlk seti tek servis kırmayla 6-3 kazanan Barty'nin ilk servis performansının ikinci sette düşmesiyle ABD'li tenisçi iki kez servis kırarak 5-1 öne fırladı. Finale gelene kadar yalnızca bir kez servisini kırdıran Barty, karşılaştığı üst üste iki servis kırmayı seyirci desteğini de arkasına alarak telafi etti ve 5-5'te skoru eşitledi.

Setin kazananı belirleyen tie-break oyununda ise Ash Barty'nin mutlak hakimiyeti vardı. Collins'e yalnızca iki puan bırakan Avustralyalı tenisçi şampiyonluğa ulaştı.

1978'de Chris O'Neil'dan bu yana Avustralya Açık tek kadınlar şampiyonluğu kazanan ilk Avustralyalı olan Barty, kupasını Evonne Goolagong'dan aldı. Barty aynı zamanda Goolagong'dan 45 yıl sonra Avustralya Açık şampiyonu olan ilk Aborjin tenisçi oldu.

Kariyerinin üçüncü majör zaferini set vermeden elde eden Barty, böylelikle bütün zeminlerde Grand Slam kupası kaldırmış oldu.

Galibiyet serisini de 11 maça yükselten dünya 1 numarası, elde ettiği başarı hakkında, "Avustralyalılar olarak bir Grand Slam ülkesi olduğumuz için oldukça şanslıyız. Evimde oynamak ve bu turnuvada şampiyonluk kazanmak heyecan verici." diye konuştu.