Dördüncü günün kapanışında korta çıkan geçen senenin şampiyonu yoluna kayıpsız devam ediyor. Son setinde zorlandığı maçta 6-4, 6-4, 7-6 ile mutlu sona ulaşan Federer bir üst tura yükselmeyi başardı.

Kariyerinde ilk kez Avustralya Açık'ta 2.tur oynayan dünya 55 numarası, maçta Federer ile hemen hemen aynı sayıda winner üretmesine (35, Federer-36) ve yakın sayıda basit hata yapmasına (23, Federer-19) rağmen kritik puanları tecrübesi ile daha iyi oynayan taraf olan 19 Grand Slam şampiyonu, 1 saat 58 dakika sonunda mücadeleye nokta koymayı başardı.

2016 yılındaki Halle turnuvasında da karşı karşıya gelen ikili, ikinci kez bir turnuvada birbirlerine rakip olurken, o seneki mücadeleyi de Federer set vermeden kazanan taraf olmuştu.

Bir sonraki turda karşılaşacağı, kendisi gibi tek el backhand'e sahip Fransız Richard Gasquet ile ilgili "Benim gibi tek el backhand kullanan bir isim ile oynayacak olmaktan dolayı çok mutluyum, kendisini sürekli geliştiren ve çok iyi vuruşlara sahip bir oyuncu" açıklamasını yapan Federer, akşam seansında oynamak istemesi ve bunun için bir talepte bulunup bulunmadığı ile ilgili yöneltilen soruya ise "Bu sadece benim değil herkesin talebi, herkes gece seansında oynamak istiyor ama buna karar verecek olan turnuva yönetimidir. Evet gece seansında oynamaktan dolayı mutluyum ancak sıcakta da oynamaya alışığım, Dubai'de 45 derecede oynamıştım" açıklamasını yaptı.

Federer, 3.turda karşılaşacağı Gasquet önünde son mağlubiyetini 2011 yılında Roma Masters'ta almıştı.

-WAWRINKA BURAYA KADAR

Turnuvaya sakatlıklarla boğuşarak gelen raketlerden yalnızca biri olan İsviçre'nin bir diğer yıldızı Wawrinka ise çıktığı 2.tur maçında Tennys Sandgren'den set alamadı ve turnuvaya veda etti.

2014 şampiyonu ve turnuva 9 numarası Wawrinka, ABD'li rakibi önünde varlık gösteremezken, maçı 2-6, 1-6, 4-6'lık setlerle kaybetti ve 10 yıl sonra ilk defa Avustralya Açık'ta 2.turun ötesini göremedi.

Kariyerinde ilk kez ilk 10'dan bir ismi mağlup etmeyi başaran dünya 97 numarası Sandgren ise ilk defa bir Grand Slam'de 3.tur gördü ve 22 yaşındaki Maximilian Marterer ile eşleşti.

Koleksiyonunda 3 Grand Slam kupası ve bir de finali bulunan Stan, sakatlığından dolayı dünya 8 numarasına kadar gerilediği erkekler klasmanında, bu mağlubiyeti ile birlikte, Mayıs 2013'ten sonra ilk kez ilk 10 dışında yer alacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net