Son iki yılın şampiyonu Roger Federer Avustralya Açık'ta yoluna devam ediyor. Aldığı doping cezasının ardından ilk slam turnuvasına katılan Daniel Evans'ı 7-6, 7-6 ve 6-3'lük setlerle mağlup eden 20 Grand Slam şampiyonu İsviçreli raket turnuvadaki üstüste 16.galibiyetini elde etti.

Melbourne kortlarındaki 7.şampiyonluğunu kovalayan dünya 3 numarası bu galibiyetle birlikte 20.kez katıldığı turnuvanın tamamında üçüncü tura yükselmeyi de başarmış oldu.

İlk iki sette zorlu anlar yaşamasına rağmen rakibinden iki kat daha fazla winner üreterek (56-28) çıkış yolu bulan ekselansları böylece rakibine karşı oynadığı ikinci maçı da set kaybetmeden noktalamayı başardı.

Maç sonu röportajında zorlandığını itiraf eden ve kazandığı için mutlu olduğunu belirten Federer "Kendime karşı oynadığımı hissettim" diyerek de rakibinin hakkını teslim etti.

Federer 3.turda Gael Monfils'i deviren Taylor Fritz ile karşı karşıya gelecek.


- NADAL TER ATTI

Günün kapanışında ise sahne sırası İspanyol Rafael Nadal'a aitti. Ev sahibi isimlerden Matthew Ebden önünde adeta idman yapan dünya 2 numarası 1 saat 58 dakika sonunda 6-3, 6-2 ve 6-2'lik setlerle kazandı ve 3.tura yükseldi.

Maçı 33 winner 15 basit hata ile tamamlayan Rafa, aldığı bu galibiyetle birlikte Stefan Edberg'i (56) geride bırakarak açık dönemde Avustralya Açık'ta en fazla galibiyet alan (57) 3.isim oldu.

Geçtiğimiz sezonu sakatlıklarla kapatan ve yeni sezon öncesi formu merak edilen 2009 şampiyonu aldığı galibiyetin yanısıra gösterdiği performansla da sonraki turlar için rakiplerine gözdağı verdi.

Maçın ardından konuşan İspanyol tenisçi "Aldığım galibiyetten ve oynadığım oyundan son derece memnunum, maça biraz yavaş başladım ama sonrasında ritmimi buldum ve bu da kazanmama yardımcı oldu" dedi.

Nadal'ın 3.turdaki rakibi başka bir ev sahibi raket olan Alex de Minaur olacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net