Amerika Açık'ta 2 numaralı seri başı Dominic Thiem, 2014 şampiyonu Marin Cilic'i 6-2, 6-2, 3-6, 6-3'lük dört sette mağlup ederek adını son 16'ya yazdırdı.

Bu yıl Avustralya Açık'ta gördüğü finalle ilk defa bir sert kort Grand Slam'inde şampiyonluk maçına çıkan Thiem karşılaşma boyunca 38 puan vuruşu kaydederken, Marin Cilic ise dördüncü sette yakaladığı beş servis kırma puanını değerlendiremeyerek turnuvaya veda etti.

Thiem'in dördüncü turdaki rakibiyse, Fransız Corentin Moutet'yi üç sette geçen Felix Auger-Aliassime oldu.

Vasek Pospisil ise 8 numaralı seri başı Roberto Bautista Agut'u beş sette geçerek Auger-Aliassime ve Dennis Shapovalov'la birlikte tek erkeklerde son 16'ya kalan üçüncü Kanadalı oldu.

Geçtiğimiz yılın finalisti Daniil Medvedev ise JJ Wolf'u üç sette geçerek dördüncü tura yükselirken, ABD'li Francis Tiafoe da Marton Fucsovics'e set vermedi.

6 numaralı seri başı Matteo Berrettini ve 13 numaralı seri başı Andrey Rublev de set vermeden turlayan raketler oldular.

Avustralya'nın genç umutlarından Alex de Minaur da Karen Khachanov'u 6-4, 0-6, 4-6, 6-3, 6-1'lik beş sette mağlup ederek adını son 16'ya yazdırdı.