Amerika Açık'ın ardından emekli olacağını duyuruan 23 kez Grand Slam şampiyonu efsane raket Serena Williams, üçüncü turda Ajla Tomljanovic'e 7-5, 6-7(4), 6-1'lik üç sette mağlup olarak kortlara veda etti.

Serena Williams, ilk seti kaybettikten sonra ikinci set servis kırarak başlayıp 3-0 öne fırlasa da rakibinin skoru eşitlemesine engel olamadı. İkinci seti tie-break ile hanesine yazdıran Serene Williams, final setinde karşısında çok dominant bir Ajla Tomljanovic buldu ve korttan mağlup ayrıldı.

Böylelikle 27 yıllık kariyerine nokta koyan Williams, maç sonu röportajında, "Çok uzun süre tenis oynadım ancak yine de bu veda bana erken geliyor. Öte yandan mutluyum, çünkü istediğim şey bu" diye konuştu.

Maç sonunda ailesine teşekkür eden Williams, "Eğer Venus olmasaydı, ben olmazdım" ifadelerini kullandı.

Maçın bitmesinin ardından tenis dünyasının önemli isimleri ABD'li tenisçiye veda mesajları yayınladı. Billie Jean King, Twitter hesabından "[Serena Williams'ın] inanılmaz kariyeri tenis tarihine iz bıraktı. Çok teşekkürler Serena Williams, yolculuğun sürecek" sözlerini paylaştı.

Serena Williams'ın veda maçı da ESPN'de 4.6 milyon izleyici çekerek kanalın 43 yıllık tarihinin en fazla izlenen tenis yayını oldu.

Serena Williams, kariyeri boyunca 73 tekler şampiyonluğu kazanırken ilki 2002'de olmak üzere 2017'ye kadar sekiz ayrı zaman diliminde dünya sıralamasının zirvesinde yer aldı. 40 yaşındaki tenisçi aynı zamanda Londra 2012'de teklerde olmak üzere kariyeri boyunca toplam dört Olimpiyat madalyası elde etti.