Amerika Açık tek kadınlar yarı finallerinde seri başı rakiplerini yenen Emma Raducanu ve Leylah Fernandez yirmi yıldan uzun süredir turun en genç Grand Slam finaline yükseldiler.

Elemelerden ana tabloya yükselen Emma Raducanu, bu yılın Fransa Açık yarı finalisti Maria Sakkari'yi 6-1, 6-4'lük iki sette geçerek adını finale yazdırdı.

Maçta çok baskın bir performans sergileyen Britanyalı tenisçi %71 ile ilk servis bulurken bunların %72'sinden puan çıkardı. Raducanu maçta yalnızca 17 basit hata yaparken, Maria Sakkari hanesine 33 basit hata yazdırdı.

Sakkari maçtan sonra Raducanu ile ilgili, "Korkusuzca oynuyor. Doğru olan şeyi yapıyor. Kaybedecek bir şeyi yok. Oyundan keyif alıyor." diye konuştu.

18 yaşındaki Raducanu böylelikle 1977'de Wimbledon'ı kazanan Wirgina Wade'den 44 yıl sonra bir majör turnuvanın finaline yükselen ilk Britanyalı tenisçi oldu.

Elemelerden itibaren set kaybetmeden finale yükselen dünya 150 numarası, aynı zamanda elemelerden bir Grand Slam finaline yükselen tarihteki ilk tenisçi oldu.

FERNANDEZ YİNE ÜÇ SETTE

Kanadalı Leylah Fernandez ise dünya 2 numarası Aryna Sabalenka'yı 7-6(3), 4-6, 6-4'lük üç sette geçerek adını finale yazdırdı.

19 yaşındaki Fernandez ilk sette 4-1 geriden gelirken Sabalenka ise yaptığı 52 basit hata yaparak yenilmekten kurtulamadı.

Fernandez böylelikle turnuvada üst üste dördüncü kez bir seri başı raketi, yine üç sette geçti. Fernandez aynı zamanda Osaka ve Svitolina'nın ardından Amerika Açık'ta ilk 5'teki rakiplerine karşı üçüncü galibiyetini kazandı.

İLKLERİN FİNALİ

Emma Raducanu ve Leylah Fernandez'in finale yükselmesiyle Açık Dönem'de ilk kez seri başı olmayan tenisçiler bir Grand Slam turnuvasında finale çıkmış oldu.

Bu aynı zamanda Martina Hingis'in Serena Williams'ı yendiği 1999 finalinden bu yana yirmi yaşın altında iki tenisçinin karşılaştığı ilk Amerika Açık tek kadınlar finali olacak.

Raducanu ve Fernandez daha önce yalnızca bir kez, 2018 Wimbledon genç kadınlar ikinci turunda karşılaşmıştı ve kazanan iki sette Britanyalı tenisçi olmuştu.

Leylah Fernandez finale gelirken kortta 12 saat 45 dakika harcarken Emma Raducanu kortta 11 saat 34 dakika geçirdi. Raducanu'nun süresinin 3 saat 52 dakikası elemelerde geçti.