Erkekler tenisinin 1 numaralı ismi Novak Djokovic, Wimbledon'a erken veda etti. Üçüncü turda Birleşik Amerikalı Sam Querrey'le karşılaşan Djokovic, yağmur nedeniyle üç kez ara verilen maçta rakibine 7-6(6), 6-1, 3-6 ve 7-6(5)'lık setlerle boyun eğerek Grand Slam turnuvalarındaki 30 maçlık galibiyet serisinin sonuna geldi.

İki oyuncunun da servis kıramadığı açılış setinde kazananı tie-break belirledi. Tie-break'te 6-4 öne geçerek iki set puanı elde eden Querrey, bu fırsatlardan yararlanamasa da 7-6 öndeyken yakaladığı üçüncü şansı iyi değerlendirdi ve ilk sete noktayı koydu: 7-6(6)

Üstün servis performansını ilk setin ardından da sürdüren Birleşik Amerikalı tenisçi, ikinci sette daha rahattı. 1-1'den sonra üst üste beş oyun birden kazanan Querrey, ikinci seti de 6-1'le hanesine yazdırırken maçın kalan kısmı yağmur nedeniyle bir sonraki güne ertelendi.

Mücadelenin bugün oynanan kısmına iyi başlayansa Djokovic oldu. Maçtaki ilk breaklerini gerçekleştirdiği üçüncü seti verilen yağmur arasının ardından 6-2'yle alan dünya 1 numarası, böylece setlerde durumu 2-1'e getirdi.


Büyük bir heyecana sahne olan dördüncü sette ise ilk sekiz oyun sonunda servis kırabilen çıkmadı. Querrey'in servis attığı dokuzuncu oyunda bu istatistiği bozan Nole, akabinde maçı beşinci sete götürmek için servis atsa da bu oyunda başarılı olamadı. Querrey'in kendi servisine tutunduğu 11. oyunun ardından karşılaşma yağmurdan ötürü bir kez daha durdu.

Aranın ardından oyuna Novak'ın servisleriyle devam edildi. Sırp tenisçi, servis attığı oyunu kazanıp seti tie-break'e uzatsa da bu, maçta kazandığı son oyun oldu. Tie-break'te 6-4 öne geçerek üst üste iki maç puanı yakalayan Querrey, ikincisinde sonuca gitti ve 1 numaralı seribaşını turnuvanın dışına itti: 7-6(5)

Maç boyunca tamı tamına 31 ace kaydeden 28 numaralı seribaşı Querrey, böylece Djokovic'e 2009 Roland Garros'un ardından Grand Slam turnuvalarda çeyrek finallerden önceki yenilgisini tattırdı. 12 Grand Slam şampiyonu, son 28 slam turnuvasında en az çeyrek final oynama başarısı göstermişti.

Yunus Dilber