Kariyerinde 23 tekler Grand Slam şampiyonluğu bulunan Serena Williams, bunların yedisini kazandığı Wimbledon'da Alison Riske'yi 6-4, 4-6, 6-3'lük üç sette mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Bu yıl çim kortta çok iyi bir performans yakalayan rakibine karşı 18 ace ve 48 puan vuruşu kaydeden dünya 10 numarası, SW19'da 97. galibiyetini elde etti.

Alison Riske ise Wimbledon'da oynadığı üst üste beşinci üç setlik maçta, kariyerinin ilk majör çeyrek finalinden mağlup ayrılmaktan kurtulamadı.

Serena Williams aynı zamanda tekler çeyrek finalinden sonra çıktığı karışık çiftler maçında Andy Murray ile birlikte Fabrice Martin ve Raquel Atawo'yu 7-5, 6-3 ile geçerek üçüncü tura yükseldi.

Wimbledon'a katıldığı son üç yılın tamamında finale çıkan ve toplamda 24. Grand Slam tekler zaferini kazanarak Margaret Court'un rekorunu egale etmeyi hedefleyen Serena Williams'ın rakibiyse Britanyalıların umudu Johanna Konta'yı 7-6(5), 6-1'lik iki sette geçen Çek Barbora Styrcova oldu.

HALEP YARI FİNALDE

Dünya eski 1 numarası Simona Halep Çinli Zhang Shuai'yi 7-6(4), 6-1'lik setlerle geçerek Wimbledon'da beş yıl aradan sonra yarı finale yükseldi.

İlk sette 4-1 geriye düşen Halep maça tutundu ve 2016'da Avustralya Açık birinci turunda mağlup olduğu rakibini geçmeyi başardı.

Halep yarı finalde, Karolina Muchova'yı 7-5, 6-4 ile geçerek kariyerinde ilk defa bir majör turnuvada son dörde kalan Ukraynalı Elina Svitolina ile karşı karşıya gelecek.