ITF Gençler Turu'nun ülkemizdeki en önemli organizasyonlarından Piero Corsini Cup'ta ana tablo maçları başladı. TED Kulübü kortlarında düzenlenen Grade 3 seviyesindeki organizasyonun basın toplantısı kulüp binasında yapıldı. Toplantıya TED Vakfı Yönetim Kurulu 2. Başkanı Filiz Önder, turnuvanın sponsoru Melis Yafe ve başhakem Ahmet Sert'in yanı sıra TED Kulübü'nün iki milli oyuncusu Baran Cengiz ve Doğa Akyürek de katıldı. 

TED Kulübü'nün 71 yıldır TED Open İstanbul Challenger'ı, 18 yıldır Behbut Çevanşir Cup'ı ve 12 yıldır Nazmi Bari Cup'u başarıyla organize ettiğini ifade eden TED Vakfı Yönetim Kurulu 2. Başkanı Filiz Önder, Piero Corsini Cup'ın da bu üç organizasyon gibi gelenekselleşmesini dilediklerini söyledi. Organizasyonun sponsorluğunu üstlenen Melis Yafe de geçen yıl Cumhuriyet Kızları Turnuvası ile tenis sponsorluğuna başladığını hatırlatarak, "Gençler için düzenlenen bu önemli turnuvayı da babam adına yapmak istedim. 3-4 yaşlarındayken gördüğüm ilk raket onun tahta raketiydi. Onun sayesinde çocukluğum ve gençliğim Kültürpark kortlarında geçti. Böyle bir organizasyona babamın adını vermek hep hayalimdi" diye konuştu. Yafe, turnuvanın kulübe alınmasını sağlayan TED Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz'a da teşekkür etti. 

Başhakem Ahmet Sert de 22 ülkeden 112 oyuncunun katıldığı turnuvada erkeklerde beş, kızlarda ise iki Türk tenisçinin seribaşı olarak mücadele edeceğini söyledi. Genç tenisçiler Doğa Akyürek ve Baran Cengiz, Türkiye'de bu tür organizasyonların artmasının kendileri için önemli olduğunu dile getirdi. 

BARAN CENGİZ İYİ BAŞLADI

Geçtiğimiz hafta Esenyurt'ta Spor Toto Tennis Park'ta oynanan Grade 3 turnuvasında final oynayarak kariyerinin en önemli başarısına ulaşan Baran Cengiz, Piero Corsini Cup'a iyi başladı.  Organizasyonda 3 numaralı seribaşı olarak mücadele eden Cengiz, Belaruslu rakibi Henadzi Hrabavets'i 6-1, 6-2'lik setlerle yenerek ikinci tura çıktı. 7 numaralı seribaşı Emir Şendoğan, elemelerden ana tabloya çıkan Can Zorlu ve lucky loser ile ana tabloda mücadele eden Muhammed Kaan Çepel de rakiplerini yenerek tur atladı. Kızlarda da Doğa Türkmen, Selenay Lidya Sepken, Ayşegül Mert, Melis Ayda Uyar ve Ekin Erçetin ikinci tura yükselen Türk oyuncular oldu.

(Merthan CAN)