Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Tekerlekli Sandalye 100’üncü Yıl Tenis Turnuvası büyük bir coşkuyla başladı.

Türkiye Tenis Federasyonu koordinasyonunda Bodrum Belediyesi ve Bodrum İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü iş birliğinde 17-21 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Tekerlekli Sandalye 100’üncü Yıl Tenis Turnuvası’nın açılışı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Oktay Dumruk, milli sporcular ve çok sayıda sporsever katılımıyla gerçekleşti. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Tenis Kortlarında düzenlenen etkinliğin açılış töreninde Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a plaket takdim ederken, tenis raketi hediye etti. Program kapsamında gösteri maçı yapıldı. Gösteri maçında Aras milli sporcu Ebru Sulak’la eş olurken rakipleri Durmuş ve milli sporcu Zeliha Aksak’a karşı mücadele etti. Karşılaşmanın ardından Aras, Başkan Durmuş’a plaket takdim etti ve akabinde nazar boncuğu hediye etti. Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.  Milli sporcuların bireysel olarak mücadele ettiği turnuva 21 Ekim'de ödül töreniyle e sona erecek.

Bu sene beşincisi düzenlenen bu turnuvanın büyük bir anlam ifade ettiğini belirten Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, “Özellikle Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutladığımız bu yılda geçmişinde başarılarla dolu bir millet oluşumuzu Türkiye’nin her noktasında coşkuyla kutluyoruz. Tarihinde zaferler olan bir milletin evlatları olarak da bugün tenis turnuvasıyla siz gençlerle birlikte yine aynı heyecanı 100 yıl öncesinde başarılmış zaferlerin 100 yıl sonra tekrarını kutlarken hem mutluyuz, hem heyecanlıyız hem de daha çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Ecdadımız çok zor zamanlarda yapılamaz deneni başardı biz böyle bir milletiz. İşin sportif tarafında da sporcularımız inançla çalışmalarını sürdürüyor ve başarılı işlere imza atıyor. Tekerlekli sandalyede quad kategorisinde teklerde Ahmet Kaplan Avrupa üçüncüsü olurken yine çiftlerde Uğur Altınel ile Avrupa ikinciliği elde etti. Biz teniste Avrupa’nın dünyanın lideri bir kıta olduğunu biliyoruz. Avrupa’da iki ve üçüncü olmuşsak dünyanın lideri de olabiliriz. Tekerlekli sandalye sporcularımızın her biri azmin bir göstergesi olarak şu an karşımda ve bizlere isteyince neler başarabileceğini gösteriyor” diye konuştu.

DURMUŞ: TENİSİ TABANA YAYIYORUZ
Türkiye’nin her yerinde tenisin en üst düzeyde oynanabilmesinin Türkiye Tenis Federasyonu’nun sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Durmuş, “Yetenekli çocuklarımızın kendini geliştirebilmesi için Federasyon olarak stratejilerimizi geliştiriyoruz. Elbette bu stratejileri tek başımıza gerçekleştiremeyiz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın sporu tabana yayıyoruz ilkesiyle tenisin de tabana yayılıyor olması birebir örtüşüyor. Tenisin mahallemizin oyunu olabilmesinde parklarda bahçelerde oynanabilmesinde yerel yönetimlerimizin desteği çok önemli. Bugün Bodrum Belediye Başkanımız ve Gençlik Spor İlçe Müdürümüzle birlikte o stratejilerden birini daha gerçekleştirmiş olabilmenin mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Dünyanın en iyisi olabilmek adına çalışmalarını sürdüren sporcularımıza bu imkanı yarattıkları için Belediye Başkanımıza ve İlçe Müdürümüze sporcularım ve camiamız adına çok teşekkür ediyorum. Tenis Federasyonu olarak başarı yolunda gönül vermiş, emek vermiş her sporcumuzun, her antrenörümüzün ve her kulübümüzün yanında olacağımızı sizlerin huzurunda bir kez daha arz etmek istiyorum” dedi.

ARAS: ANLAMLI TURNUVA
Turnuvanın önemine değinen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Cumhuriyetin tam da 100’üncü yılında, 100’üncü Yıl Cumhuriyet Kupası düzenleyelim dedik ve Federasyon Başkanımızın kabulüyle beraber bu turnuvayı yeniden Bodrum’da düzenlemeye başladık ve devam ediyoruz . Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında böyle anlamlı bir turnuvanın Bodrum’da yapılıyor olması bizim için çok anlamlı. Başkanımız tenisteki gelişmeleri çok iyi anlattı. Cengiz Başkanımız Federasyon Başkanı olduktan sonra teniste çok büyük bir atılım gerçekleşti. Hem bireysel başarılar devam ediyor Türkiye’nin her tarafında her kulüpte çok büyük gelişmeler var. Bodrum’daki tenis kulüplerindeki gelişimleri de takip ediyoruz. Çocuklarımızın gelişimi için bütün mahallelere tenis kortları yapmalıyız bunun farkındayız, bunları da yapmak için büyük bir gayret içerisindeyiz. Geldiğiniz ve bizleri onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyor, herkese iyi bir turnuva diliyorum” dedi.

Bodrum Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Oktay Dumruk da Cumhuriyetin 100’üncü yılında bu özel turnuvada tekerlekli sandalye tenisçilerini ağırlamaktan şeref duyduklarını söyledi.

Turnuvaya katılan oyunculardan milli tenisçi Ebru Sulak ise “Hepimiz için sağlıklı ve başarılı bir turnuva diliyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

(www.ttf.org.tr)