''Otizm İçin Oyna'' sloganıyla yola çıkan Otizm Cup'ta, eski milli tenisçi İpek Şenoğlu, otizmli tenisçi Burak Erdoğan ile korta çıktı.

Bundan beş yıl önce İpek Şenoğlu Kupası'nda ilk kez bir senyör turnuvasına katılan Burak Erdoğan, aynı zamanda Türkiye'nin ilk ve tek lisanslı otizmli tenis oyuncusu unvanına sahip.

Bu alanda yapılan ilk tenis turnuvası olan Otizm Cup'ta korta çıkarak destek veren İpek Şenoğlu, otizmli gençlerin zor şartlar altında hayatlarını devam ettirdiklerine dikkat çekerken, ''Otizmli, down sendromlu ya da tekerlekli sandalyede hayatlarını sürdüren kardeşlerimiz için zorluk yaratan bizleriz. Onlar engelli bireyler değiller, onlar için engeli yaratanlar maalesef bizleriz. Bizlere düşen en büyük görev onlara destek olup hayatımızın bir parçası olmalarına yardımcı olmak'' şeklinde konuştu.

Dört oyun süren gösteri maçının ardından hem İpek Şenoğlu hem de Burak Erdoğan'a ödülleri teslim edilirken, Burak'ın ailesinin ve antrenörünün de katılımıyla toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

29 Mart'ta başlayan Otizm Cup'ta kupalar, 8 Nisan'da oynanacak final maçlarıyla sahiplerini bulacak.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)