Wimbledon'da iki sene önce yarı final oynayan Çek raket Lucie Safarova'nın bu yılki All England Club serüveni adeta ite kaka devam ediyor. Açılış turunda çiftler partneri Bethanie Mattek-Sands karşısında üç maç puanı çeviren 28 numaralı seribaşı Safarova, üçüncü turda yüzleştiği Jana Cepelova önünde de maç puanından dönmeyi başardı.

Bir önceki turda Fransa Açık şampiyonu Garbine Muguruza'yı saf dışı bırakan eleme oyuncusu Cepelova'ya karşı 3-0 öne geçtiği ilk seti 6-4 kaybeden Safarova, ikinci seti 6-1'le kazanıp işi final setine götürdü. Karar setinde 5-3'lük üstünlüğü yakalayan klasmanın 124. basamağındaki Cepelova noktayı koyamazken, 12 nolu kortu dolduran seyirciler maraton bir maç sonu izledi.

Her iki raket de güçlü servis oyunlarıyla üzerlerine düşeni yerine getirirken, Slovak Cepelova 18. oyunda maç puanına ulaştı. Ancak üst üste üç puan alıp servisine tutunan Safarova'dan izin çıkmadı. Oyunlarda iki fark oluncaya dek süren final setinde düğüm 21. oyunda çözüldü. Gerçekleştirdiği break'le 11-10'u bulan Safarova, kendi servisinde rakibine tek puan kaptırıp galibiyete uzandı.

Kazanma vuruşlarında 54-22'lik bir fark attığı Cepelova'yı 2 saat 36 dakika sonunda 4-6, 6-1, 12-10 ile mağlup eden Safarova, dördüncü turda Kazak Yaroslava Shvedova ile eşleşti. Shvedova ise 2013 finalist Sabine Lisicki'yi 7-6, 6-1'le turnuvanın dışına itti.