TED Spor Kulübü'nün ev sahipliğinde oynanan Grade 4 seviye Nazmi Bari Cup 2018 ITF Junior Tenis Turnuvası'nda; tek erkeklerde Bora Şengül, tek kızlarda Selin Lidya Sepken, çift erkeklerde Kutsal Korkmaz/Bora Şengül ve çift kızlarda ise Alina Lebedeva/Anastasia Luneva mutlu sona ulaştı.

Geçtiğimiz hafta Grade 4 ENKA ITF Junior Turnuvası'nda da şampiyonluk yaşayan Bora Şengül, 1 numaralı seribaşı olarak mücadele ettiği tek erkekler ana tablosunda finale kadar set kaybetmeden gelirken; ilk kez set yitirdiği şampiyonluk maçında Berk İlkel'i 7-6 4-6 6-2 ile geçerek üst üste iki hafta şampiyonluk sevinci yaşadı.

Tek kızlar ana tablosunda ise 4 numaralı seribaşı Selin Lidya Sepken rüzgarı esti. İlk turu bye geçtiği turnuvada, finale gelene kadar rakiplerine sadece 10 oyun kaybeden Sepken, final maçında müthiş bir geri dönüşe imza attı. Ekin Erçetin karşısında ilk seti 6-4'lük skorla kazandıktan sonra ikinci sette 1-4 yenik duruma düşen Selin, bu andan itibaren üst üste beş oyun kazanarak 6-4 6-4 ile kupaya uzandı.

Tekler ve çiftler olmak üzere şampiyonların belli olduğu dört final mücadelesinde korta çıkan toplam 12 raketten 10 tanesinin Türk tenisçiler olması da organizasyonun dikkat çeken noktalarından biri oldu.

ŞENGÜL'DEN DUBLE

Tek erkeklerde kupanın sahibi olan Bora Şengül, çift erkeklerde de partneri Kutsal Korkmaz ile mutlu sona ulaştı. 3 numaralı seribaşı olark mücadele ettikleri çiftler finalinde Berk İlkel/Can Zorlu ikilisini 6-3 6-4 ile geçen Şengül/Korkmaz ortaklığı kupanın sahibi oldu.

Kızlarda çiftler ana tablosunun finaline ise sakatlık darbe vurdu. Çinli ikili Na Dong/Mingqiao, henüz ilk set tamamlanmadan sakatlık sebebiyle maçtan çekilince, 6 numaralı seribaşı tandem Alina Lebedeva/Anastasia Luneva buruk bir sevinç yaşadı.

Final müsabakalarının ardından düzenlenen ödül töreninde finalistlere ve şampiyonlara plaketlerini; TED Spor Kulübü Tenis Kaptanı Işık Tok ve Türk tenisinin efsane isimlerinden Nazmi Bari'nin kızı Fatoş Bari takdim etti.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net