İki kez Wimbledon şampiyonu Andy Murray ikinci turda elemelerden gelen Oscar Otte karşısında 6-3, 4-6, 4-6, 6-4, 6-2'lik beş set sonunda galip gelerek adını üçüncü tura yazdırdı.

Fransa Açık'ta da vatandaşı Alexander Zverev ile beş setlik bir maç oynayan Alman Otte, 3 saat 51 dakika süren karşılaşmada 14 ace ve 60 puan vuruşu kaydetmesine rağmen yaptığı 9 çift hata ve 38 basit hatayla yenilmekten kurtulamadı.

Maç boyunca hiç çift hata yapmayan Andy Murray ise kullandığı etkili kısa toplar ve lob vuruşlarıyla kendisini hararetle destekleyen Britanyalı seyirciler önünde maçtan galip ayrılmayı başardı.

Turnuvaya wild card ile katılan İskoç raket maç sonunda, "Zor oldu. Ama bu, oynamaya devam etme sebeplerimden biri, böyle anlar için oynuyorum. İnsan bunu neden bırakmak ister ki?" ifadelerini kullandı.

Andy Murray üçüncü turda 10 numaralı seri başı Dennis Shapovalov ile karşı karşıya gelecek. 

Tek erkeklerde günün öne çıkan diğer maçlarındaysa Avustralyalı Jordan Thompson 12 numaralı seri başı Casper Ruud'u, Japon Yoshihito Nishioka ise 28 numara John Isner'ı beşer sette mağlup ederek ikinci tura yükseldiler.