Bu yıl ilk defa Büyük Dörtlü'yü bir araya getirmesi beklenen Wimbledon'ın başlamasına saatler kala, Andy Murray turnuvadan çekildiğini açıkladı.

Geçtiğimiz yıl tenise verdiği aranın ve Ocak ayında geçirdiği kalça ameliyatının ardından Queen's ile tura dönen ve ilk maçında Nick Kyrgios'a mağlup olan 31 yaşındaki raket, Eastbourne'da ise Stan Wawrinka'yı mağlup etmesine karşın Kyle Edmund'a yenilmekten kurtulamamıştı.

2013 ve 2016'da Wimbledon'da şampiyonluğa ulaşan Murray, ana tablo kurasında yer almış ve ilk turda Benoit Paire ile eşleşmişti.

Yaptığı açıklamada antrenman ve maçlarda önemli bir gelişme kaydettiğini söyleyen dünya 156 numarası Murray, "Ekibimle yaptığımız uzun tartışmalarda, iyileşme sürecinde beş setlik maçlar oynamak için henüz erken olabileceğine karar verdik." diye konuştu.

Pazartesi'den itibaren sert kort antrenmanlarına başlayacağını söyleyen Murray, Kuzey Amerika sert kort sezonunu dört gözle beklediğini kaydetti.

3 kez Grand Slam şampiyonu Andy Murray, bilek sakatlığı nedeniyle çekildiği 2007'den bu yana ilk defa Wimbledon'da yer almayacak.