2013 Akdeniz Oyunları için yapılan Mersin Tenis Kompleksi, şehrin tenis alt yapısını büyük oranda tamamlıyor. Oyunlar sonrasında bir süre sessizliğe bürünen tesis, ilerleyen dönemlerde başta Mersin Cup ve Davis Cup olmak üzere birçok yerel ve ulusal turnuvaya ev sahipliği yaptı. Şu sıralar dördüncüsü gerçekleşen Mersin Cup'a kapılarını açan tesisteki faaliyetlerin başını ise Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) Projesi çekiyor.

Eğitim ve günlük antrenmanlar için de kullanılan tesisin kapasitesini tesis amiri Nihan Adıyaman şu şekilde ifade ediyor: "Seyirci kapasitesi olarak merkez kort kapasitemiz 3100 kişi ana, 700 kişilik de teleskopik tribünümüz var. Merkez kort haricinde dışarıda 8 toprak kortumuz var. Bunun 4 tanesi müsabaka kortu, 4 tanesi de antrenman kortu olarak kullanılıyor. Tüm kortlarımız uluslararası standartlara uygun. Tek farkı müsabaka kortlarının ışık voltajlarının daha yüksek olması. Bu kortların da 180 ile 220 arasında değişen bir seyirci kapasitesi var. Toplamda tesis içerisinde 9 toprak kort iki de sert zemin kortumuz bulunuyor."

HEDEF 2020 ve 2024
Türkiye Tenis Federasyonu tarafından yürütülen TOHM projesi kapsamında pilot il olarak belirlenen Trabzon, İzmir, Mersin ve Ankara'da 2014 yılının Aralık ayında oyuncu seçmeleri yapılmıştı. Seçmelerde başarı gösteren oyuncular, antrenörler eşliğinde kampa alınarak geleceğin yıldızları olmak için eğitime başladılar. Mersin TOHM'un antrenörü Murat Orhan Ataş, projenin amacının 2020 ve 2024 olimpiyatlarına oyuncu hazırlamak olduğunu belirterek şunları söyledi:

"İzmir lise çağındaki gençlere, Trabzon, Ankara ve Mersin'de küçük yaş gruplarına hitap ediyor. Mersin'de 2005 ve üstü 10-12-14 yaş gruplarımız var. 16 yaş grubunda 3 oyuncumuz var. Burada yetişen gençlerimiz İzmir'deki gençler kategorisine gidiyor. Akabinde ise Federasyon'un İstanbul merkezine alınarak profesyonel turnuvalara hazırlanıyorlar. Marsel İlhan'ın arkasından gidecek bir jenerasyon oluşturulmaya çalışılıyor."

"TÜM HAYATIM TENİS"
Geçtiğimiz yılın Aralık ayında başlatılan TOHM projesine seçilen sporcular, günde çift antrenman yaparak kendilerini fiziksel ve mental olarak turnuvalara hazırlıyorlar. Mersin TOHM'un ilk oyuncularından olan 17 yaşındaki Ege Erdurak da projeyle ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getiriyor: "Projeden memnunum, öğlen 13.00'te ve akşam 17.00'de olmak üzere iki antrenmanla günü tamamlıyoruz. Başarı hedefliyorum, bunun için de çok çalışmam gerekiyor."

Projeyle birlikte tenisi hayatının odak noktasına aldığını söyleyen Erdurak, daha önceden de tenis oynadığını fakat projeyle birlikte tenisini geliştirdiğini belirtiyor. Tenisin hayatındaki en büyük öncelik haline geldiğini vurgulayan Erdurak'ın başlıca hedefi ise milli takıma girebilmek.