Kadınlar tenisinde ülkemizin en önemli organizasyonlarından biri olma özelliğini taşıyan Lale Cup eleme maçlarıyla start aldı. İBB Maltepe kortlarında bu yıl yedinci kez düzenlenecek 60 bin dolar toplam ödüllü organizasyonda dünya tenisinin önemli isimleriyle birlikte ülkemizin en iyi kadın tenisçileri de korta çıkacak.

2019 yılında ikisi 60 bin, ikisi 25 bin dolar olmak üzere ITF Turu'nda toplam dört şampiyonluk kazanan Rus Vitalia Diatchenko, Lale Cup’ta 1 numaralı seribaşı olarak raket sallayacak. 2013’te 50 bin dolar toplam ödüllü TEB Ankara Cup’ta şampiyonluk yaşayan 28 yaşındaki oyuncu dünya sıralamasında 106. sırada bulunuyor. 

2010’da dünya sıralamasında 12. sıraya kadar çıkan Belçikalı Yanina Wickmayer de Maltepe kortlarında seyircinin karşısına çıkacak. 2009 Amerika Açık’ta yarı final oynama başarısı gösteren ve kariyerinde beş WTA şampiyonluğu bulunan tecrübeli oyuncu 4 nolu seribaşı olarak turnuvada boy gösterecek. 
 Özbek Sabina Sharipova, Kazak Elena Rybakina, Ukraynalı Olga Ianchuk ve Slovak Jana Cepelova gibi tecrübeli isimlerin yanısıra 2017’de Başak Eraydın’a finalde kaybeden Barbara Stefkova da Lale Cup’ta şampiyonluk kovalayacak. 
Türkiye’nin 1 numarası Pemra Özgen ile birlikte 2016 TEB BNP Paribas İstanbul Cup şampiyonu Çağla Büyükakçay ve Pemra Özgen ana tabloda ülkemizi temsil edecek. 

Altıncı Lale Cup’ta tekler ve çiftler finali 14 Nisan pazar günü oynanacak. Tenisseverler organizasyondaki tüm maçları ücretsiz olarak izleyebilecek. 

(Merthan CAN)