Türkiye Tenis Federasyonu, Kredi ve Yurtlar Kurumu tesislerinde kalan gençlerin tenisle tanışması ve tenisin yaygınlaştırılması amacıyla Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile ‘KYK Gençleri Kortta’ isimli proje başlattı. 

İki kurum arasındaki işbirliği protokolü Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Recep Ali Er arasında imzalandı. Projeyle kurum yurtlarında barınan gençlerin tenis branşıyla ilgilenmeleri ve tenis sporunun yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Buna göre Ağrı, Ankara, Erzincan, Gaziantep, Karabük, Malatya, Manisa, Mersin, Rize ve Sivas'ta pilot çalışma olarak birer kız ve erkek yurdunda tenis kursları açılacak.
Bu kurslar sonucunda pilot iller arasında tenis turnuvaları düzenlenecek. Eğitim sonunda öğrencilere katılım sertifikası da verilecek. İsteyen öğrenciler Türkiye Tenis Federasyonu  (i-kort )sistemi üzerinden tenis lisansı ve hakemlik kurslarına müracaat edebilecekler. 

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun talimatıyla başladıkları projenin tenisin ülke çapına yayılması için büyük önem taşıdığını söyledi. Bugün üniversite çağında tenisle tanışan gençlerin geleceğin tenisçi velileri olacağını vurgulayan Durmuş, “Bu projeyle üniversitede okuyan binlerce gencimiz tenis öğrenecek. Ve bu gençler gittikleri yerlerde tenisi anlatacaklar ve öğretecekler. Türkiye Tenis Federasyonu olarak tüm kurullarımızla bu projeyi önemsiyoruz” dedi.