En prestjli Grand Slam olarak kabul edilen ve ilk olarak 1877 yılında düzenlenen Wimbledon tenis turnuvasında 2018 perdesi yarın açılıyor. Gözlerin bir kez daha son şampiyon Federer'in üzerinde olacağı turnuvada, sakatlığının etkisinden hızlı bir şekilde kurtulan ve eskiye dönüş sinyalleri veren Djokovic ile 11. Fransa Açık kupası ile birlikte bir Grand Slam turnuvasını en fazla kazanan tenisçi unvanını pekiştiren Nadal da her zaman olduğu gibi bu turnuvada da performansı ilgiyle takip edilecekler listesinde.

Geçen seneki Wimbledon'dan sonra geçirdiği sakatlık sonrası tenise mecburi ara veren ve en son geçtiğimiz hafta Eastbourne turnuvası ile tenise tekrar dönüş yapan Murray turnuvadan çekildiğini açıklarken son derece formda bir şekilde turnuvaya gelen Avustralyalı Nick Kyrgios ise çim korta uygun oyun yapısı ile olası sürprizlere imza atabilecek potansiyel.

Bu isimler dışında geçen senenin finalisti ve bu sene de Avustralya Açık'ta final oynayan Marin Cilic ilk Wimbledon kupası için korta çıkacakken, son Roland Garros finalisti Dominic Thiem de Grand Slam sıçramasına Londra'da devam etmek isteyecek.

Wimbledon'da çekilen kuralar ve Murray'nin turnuvadan çekilmesi sonrası erkekler ana tablosunda üç büyük olarak lanse edilen raketlerin muhtemel turnuva yoluna gelin birlikte göz atalım.

FEDERER 9 VE 99 AŞKINA!

Ekselansları lakaplı Roger Federer şu ana kadar bu kupayı toplam 8 kez kazandı ve kariyerinde 98 tekler şampiyonluğu bulunuyor. 36 yaşında yaptıklarıyla taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan İsviçreli tenisçi ilk turda Dusan Lajovic ile karşılaşacak. İlk kez geçen sene yine bu turnuvanın ikinci turunda karşılaştığı rakibi önünde tekrar kazanması halinde ikinci turda muhtemel Lacko maçı kendisini bekleyen 36 yaşındaki yıldız tenisçi için görece ilk büyük test 4.turda Coric maçı olacak, zira Federer Halle finalinde Hırvat rakibine boyun eğmiş ve 10. kez bu turnuvanın şampiyonu olma fırsatını değerlendirememişti. Çeyrek finalde Kevin Anderson ya da Sam Querrey ile karşılaşması muhtemel Federer, olası yarı finalde ise son yıllarda Grand Slam'lerde sık sık karşı karşıya geldiği Marin Cilic ile kozlarını paylaşabilir. Tüm bu yolları geçip kariyerinin 12. Wimbledon finaline ulaşması halinde ise Federer'i filenin karşı tarafında Djokovic/Nadal/Zverev üçlüsünden biri bekliyor olabilir. Şimdiye kadar çıktığı 30 Grand Slam finalinden 20 kupa çıkartan turnuvanın 1 numaralı seribaşı ismi 21.Grand Slam şampiyonluğu için bir kez daha arka bahçesi kabul edilen Wimbledon merkez kortuna çıkabilir.

NADAL BİR KEZ HAZIRLANDI!


Şampiyonaya sadece bir hazırlık turnuvası oynayarak gelen son Roland Garros şampiyonu Rafa ise kariyerinin üçüncü Wimbledon kupası için açılışı Dudi Sela maçı ile yapacak. Rakibine daha önceki iki maçlarında da set vermeyen Nadal aynı başarısını tekrarlarsa ikinci turda Mikhail Kukushkin/Vasek Pospisil galibi ile karşı karşıya gelecek. Federer gibi Rafa'nın da ilk ciddi sınavını 4. turda vermesi muhtemel görünüyor, İspanyol raket bu turda Fransa Açık çeyrek finalinde mağlup ettiği Arjantinli isim Diego Schwartzman'ı karşısında görebilir. Çeyrek finalde Del Potro ve yarı finalde olası Djokovic ya da Dominic Thiem mücadelesi kendisini bekleyen turnuva 2 numarası finale kalması halinde ise tablonun üst tarafından Federer ya da Cilic ile karşılaşabilir. Bu turnuvada en son 2008 yılındaki finalde karşı karşıya gelen ve kimi otoritelerce tarihin en iyi finallerinden biri olarak kabul edilen maçta İsviçreli rakibi Federer'i mağlup edip ilk Wimbledon kupasını dişlemeyi başaran İspanyol tenisçi 18. Grand Slam kupası için aynı zaferini tekrarlamak isteyecek.

DJOKOVIC DAĞ TIRMANMAK ZORUNDA!


3 Wimbledon şampiyonu Novak Djokovic ise bu turnuvaya soru işaretleri altında geliyor. Geçen yıl bu turnuvada yaşadığı dirsek sakatlığı sonrası tenise ara veren ve bu sene Avustralya Açık ile birlikte tura geri dönen Sırp raket her ne kadar eski formunda olmasa da yavaş yavaş istediği seviyeye gelmeye başlıyor. Queen's Club'ta final oynayarak turnuvaya moralli gelen Nole ilk turda Amerikalı Tennys Sandgren ile oynayacak. Şampiyonluk yolunda 3.turda olası Kyle Edmund ve 4.turda da Dominic Thiem maçları kendisini bekleyen Djokovic çeyrek finale yükselmesi durumunda ise Alexander Zverev ya da Nick Kyrgios ile karşı karşıya gelebilir. Geçirdiği sakatlık sonrası 17 numaraya kadar gerileyen ve bu yüzden de sert bir kuraya sahip olan eski 1 numara, yarı finale kalması halinde ise Rafa Nadal ya da Juan Martin Del Potro ile finale kalma savaşına girebilir. Ana tablonun alt tarafını zirvede bitirmesi halinde 13. Grand Slam kupası için üst taraftan Roger Federer ya da Marin Cilic ile finalde karşılaşması öngörülen Novak Djokovic kariyerinin belki de en anlamlı şampiyonluğu için bu çok zor kuradan çıkmaya çalışacak.

İLK TURUN ÇARPICI EŞLEŞMELERİ

İlk turun en çarpıcı eşleşmesi hiç şüphesiz Wawrinka-Dimitrov olarak göze çarpıyor. Sakatlıktan dönmeye çalışan ve eski günlerini arayan İsviçeli tenisçi dünya 225 numarası olduğu için ilk turda seribaşı bir isimle karşılaşacak ve bu isim de 6 numaralı Grigor Dimitrov. Aralarında oynadıkları son 4 maçı da Bulgar raket kazansa da ilk turda eski günlerine dönmek için var gücü ile savaşan Wawrinka ile karşılaşmak isteyeceği en son şey olabilir. Wawrinka Wimbledon öncesi en son Eastbourne ilk turunda Murray ile oynamış ve maçı 6-1 6-3 ile kaybetmişti, Dimitrov ise Queen's Club 2.turunda Djokovic'e 6-4 ve 6-1 ile boyun eğmişti.

Bu maçın dışında göze çarpan bir diğer ilk tur eşleşmesi ise Fransa derbisi gibi duruyor. Daha önce 16 kez karşı karşıya gelen Monfils ve Gasquet ilk kez bir Grand Slam'in ilk turunda birbirlerine rakip olacaklar. Daha önceki 16 maçta Monfils rakibine karşı 9-7 gibi bir üstünlük sağlarken aralarındaki son maçı da aynı isim kazanmıştı (2017-Eastbourne).

Birbirinden heyecanlı maçların biz tenis severleri beklediği Wimbledon tenis turnuvası yarın TSİ 15.00'da başlayacak.

(Eren Andaç / Tenisdunyasi.net )