TED Spor Kulübü'nün ev sahipliğini yaptığı, ITF turun ve Türk tenisinin köklü organizasyonlarından Cumhuriyet Kızları ITF Turnuvası, bugün oynanan maçlarla 18. yılına adım attı.

Cemre Anıl, Muazzez Demirci, Melis Sezer, Doğa Akyürek, Doğa Türkmen, Deniz Paykoç ve Zeynep Erman'ın korta çıktığı elemelerin ilk turunda toplam 10 karşılaşma oynanırken, yola devam etmeyi başaran tek Türk tenisçi Melis Sezer oldu.

WTA 629 numarası Sezer, ilk maçında bir başka Türk raket Doğa Türkmen ile karşı karşıya gelirken, 7-5 ve 6-3'lük iki setle kazanmasını bildi.

Geçtiğimiz ay Antalya'daki ITF 15K turnuvasında final görerek, tekler kariyerinin en önemli başarısına imza atan Cemre Anıl ise tur atlamaya en yaklaşan isim oldu. 24 yaşındaki Anıl, ilk seti hanesine yazdırdığı karşılaşmadan, 6-4 6-7 ve 1-6'lık üç set sonunda yenik ayrıldı.

Günün diğer karşılaşmalarında Muazzez Demirci Ana Vrljic'e 3-0(ret), Beyda Baykal Anna Kubareva'ya 6-2 6-2, Zeynep Erman Karin Kennel'e 6-1 6-4, Doğa Akyürek Mina Hodzic'e 7-5 6-1 ve Deniz Paykoç Alina Silich'e 6-4 5-7 6-4'lük setlerle kaybetti.

Elemelerin 8 numarası Melis Sezer, yarın (21 Ekim) Alman Mina Hodzic ile ana tabloya yükselme maçında karşı karşıya gelecek.