Brezilya'nın Rio şehrinde gerçekleştirilecek olan 2016 Olimpiyat Oyunları'nda tenis dalında yarışacak sporcular belli oldu. ITF ve IOC tarafından yayımlanan listeye göre milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Rio'da yer alamayacak.

6 Haziran 2016 tarihli dünya sıralamaları baz alınarak oluşturulan listede tek erkekler ve tek kadınlarda 56'şar oyuncu oyunlara doğrudan katılma hakkı elde ederken kalan 8'er kişilik kontenjanlar verilen özel davetlerle belirlendi.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından nisan ayında yapılan açıklamada sporcularımızın wild card alabilmeleri için gerekli başvuruların yapıldığı belirtilmişti. Ancak ITF ve IOC'den hiçbir Türk tenisçiye vize çıkmadı.

Fed Cup koşullarını sağlayamadığı için Olimpiyat'a katılıp katılamayacağı soru işareti olan Caroline Wozniacki'nin ise ITF'e yaptığı itiraz kabul edildi. WTA klasmanının eski 1 numarası, böylece Rio'ya doğrudan katılma hakkı elde etti.

5-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 31. Olimpiyat Oyunları'nda tenis branşında mücadele edecek oyuncuların tam listesi ise şu adreste.