WTA’de 158 numaralı klasmana sahip Viktoria Kuzmova’ya karşı Çağla maça backhand paralel kazanma vuruşu ile başladı ve hemen ikinci oyunda rakibinin servisini kırma şansı yakaladı. Çağla eline geçirdiği üç kırma fırsatından faydalanamasa da, ilk setin büyük bölümünü servis oyunlarını rahat kazanarak geçirdi. 4-3 önde iken rakibinin servisini kıran Çağla 5-3 öne geçti. Ancak hemen ardından gelen iki oyunda sadece iki puan alabildi ve 5-5’te kendi servisinde 15-40 geriye düştü. Buna rağmen moralini bozmayan Çağla iki  puanı da iyi vuruşlar ile kazandı. Özellikle 30-40 puanında dışarıya vurduğu servis ile kortu boşaltıp, ardından boş tarafa vurduğu backhand paralel kazanma vuruşu görmeye değerdi.

Tiebreak’te kilit puanlarda da kaliteli vuruşlar Çağla’dan geldi. 5-5 iken vurduğu derin return’ü Kuzmova kontrol edemeyince ilk set puanı geldi. Çağla set puanında da maça başladığı gibi backhand paralel winner vurunca ilk seti hanesine 7-6 işlemiş oldu.

İkinci sette gelişmeler ilk setin benzeri idi. Çağla tekrar bir break öne geçmesine rağmen, ikinci setin başından itibaren daha agresif oynayan Kuzmova 2-4 geriden 5-4 öne geçti. Yine moralini bozmayan Çağla sonraki iki oyunda seviyesini bir nebze daha yükseltti ve sadece iki puan vererek 6-5 öne geçti.

Son oyunda heyecan zirvedeydi. Ne zaman Çağla eline maç puanı geçirse Kuzmova müthiş kazanma vuruşları ile kurtarıyordu. Altıncı maç puanına kadar beklemek zorunda kaldı Çağla. O puanda ise tekrar maça başlayıp, ilk seti bitirdiği gibi, bir backhand paralel vuruş ile mutlu sona ulaşan Çağla, Budapeşte’de çeyrek final vizesini aldı. Rakibi ise en son 2013’te oynamak üzere daha önce üç defa karşılaştığı ve ona karşı her seferinde üç sete uzayan maçlarda 1 galibiyet, 2 mağlubiyet aldığı, Ukraynalı Kateryna Kozlova (WTA 160) olacak.

(Mert Ertunga-tenisdunyasi.net)