Wimbledon'da tek kadınlar finalinin adı, bugün oynanan yarı final maçlarının ardından belli oldu. Sezon başında Avustralya Açık finalinde karşılaşan Serena Williams ve Angelique Kerber'in yolları Wimbledon'da bir kez daha finalde kesişti.

Merkez kortta oynanan günün ilk yarı final mücadelesinde Elena Vesnina'yla kozlarını paylaşan Serena, yalnızca 48 dakika süren karşılaşmayı 6-2 ve 6-0'lık setlerle kazandı ve adını finale yazdırdı.

All England Club'da daha önce oynadığı sekiz yarı finalin tamamını kazanan Venus Williams ise Kerber karşısında bir ilki yaşadı. Çekişmeli geçen iki setin ardından 6-4, 6-4'le rakibini saf dışı bırakan Kerber, Wimbledon'da ilk kez finale yükselmenin sevincini yaşadı.

Bu sonuçların ardından Wimbledon finalindeki yerlerini ayırtan Williams ve Kerber, cumartesi günü tenisin en prestijli turnuvasını kazanabilmek için karşı karşıya gelecek. İki tenisçinin Avustralya Açık finalindeki buluşmalarından üç set sonunda galibiyetle ayrılan Kerber, kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğunu kucaklamıştı.