Tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı Pemra Özgen ve İpek Öz, tek erkeklerde 1 numara Altuğ Çelikbilek ve Sarp Ağabigün adlarını finale yazdırmayı başardılar. Çiftlerde finallerin isimleri ise; kadınlarda İpek Öz/Melis Sezer - Deniz Çömlek/Melis Ayda Uyar ve erkeklerde Gökberk Ergeneman/Barkın Yalçınkale - Mert Naci Türker/Koray Kırcı şeklinde oluştu.

Kadınlar ana tablosunun son şampiyonu ve 1 numaralı seribaşı Pemra Özgen, Başak Akbaş'ı 6-1 6-1'le geçip Türkiye Şampiyonası'nda adını 13. Kez finale yazdırdı. Daha önce 9 kez Türkiye Şampiyonu olmayı başaran milli raket, Melis Sezer karşısında 6-4 6-2’lik setlerle korttan galip ayrılan İpek Öz ile karşı karşıya gelecek.

Tek erkeklerde ise şampiyonu belirleyecek final müsabakası ana tablosnun 1 ve 2 numaralı raketlerini buluşturacak. Adını finale yazdırana kadar set kaybetmeyen Altuğ Çelikbilek, Mustafa Erdoğan'ı sadece üç oyun kaybederek 6-2 6-1 ile safdışı bırakırken; finalin diğer ayağına adını yazdıran Sarp Ağabigün ise Cengiz Aksu karşısında ilk seti 4-6’lık skorla yitirse de takip eden setleri 6-1 6-1 ile hanesine yazdırmayı başardı. Hem Altuğ Çelikbilek hem de Sarp Ağabigün’ün bu organizasyonda ilk kez final oynayacak olması maçın en ilginç unsuru olarak dikkat çekiyor.

Çiftler ana tablolarında ise kadınlarda beklenen gerçekleşirken, erkeklerde sürpriz bir sonuç yaşandı. Çift kadınların 1 numaralı seribaşı ikilisi İpek Öz/Melis Sezer, Başak Akbaş/Z. Sena Sarıoğlan karşısında 6-0 6-1'le kazanıp finalde Deniz Çömlek/Melis Ayda Uyar çiftinin rakibi oldu. Çift erkeklerde ise Altuğ Çelikbilek/Sarp Ağabigün'ü 5-7 6-4 11/9'la safdışı bırakan Gökberk Ergeneman/Barkın Yalçınkale ortaklığı, son şampiyonları eleyip bir sürprize imza atarken, Mert Naci Türker/Koray Kırcı çiftinin rakibi oldu.

Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda final maçları yarın (23 Aralık Cumartesi) oynanacak.

(Emre Başoğlu/Tenisdunyasi.net)