Kadınlar tenisinde 2019 sezonu, Ocak ayının ilk haftasında yer alan Brisbane, Shenzhen, Auckland, Sydney ve Hobart'ta düzenlenecek turnuvalarla başlayacak.

WTA'in 46. yılı olma özelliği taşıyacak yeni sezonda, ülkemizdeki en önemli tenis turnuvalarından TEB BNP Paribas İstanbul Cup ise 22-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. Bu yıl Pauline Parmentier'in şampiyonluğuyla sonuçlanan İstanbul Cup, takvimdeki 10. yılını geride bırakarak, kadın tenisindeki yerini de pekiştirmişti.

2019 takviminde, dördü grand slam olmak üzere toplamda 59 turnuva yer alırken, oyuncular 28'den fazla ülkede korta çıkma imkanı bulacaklar.

Yeni sezonla birlikte tura ayrıca iki yeni organizasyon da dahil olacak. Thailand Open, 28 Ocak'ta Hua Hin'in ev sahipliğinde düzenlenecek; Palermo Ladies Open ise beş yıllık aranın ardından 22 Temmuz'da takvime geri dönecek.

Her yıl sezonun en başarılı sekiz kadın tenisçisini buluşturan WTA Sezon Finalleri'ne ise 2019 yılından itibaren, 10 yıl süreyle Shenzhen ev sahipliğinde oynanacak.

Emre Başoğlu