Hafta başında Fransa'daki ITF W25 turnuvasının ana tablosunda Lucie Safarova ismi görenler büyük şaşkınlık yaşadı. Hayranları, 2019 yılındaki Roland Garros sonrası kortlara veda eden Çek oyuncunun geri dönüşe hazırlandığını düşündü. Turnuvada oynadığı ilk tur maçını üç sette kazanan eski tekler 5 numarası ise WTA Turu'na dönme niyetinin olmadığını açıkladı. 

"Hala tenis oynamayı çok seviyorum ama geri dönme gibi bir planım yok" şeklinde konuşan ünlü oyuncu, Reims'teki turnuvaya tenisçi yeğenleri Emma ve Anna Dvorackova'yı desteklemek için katıldığını söyledi. Safarova, Fransa'daki turnuvada çiftlerde de 17 yaşındaki yeğeni Emma ile birlikte korta çıkacak. 

2015 yılında Roland Garros'ta final oynamayı başaran Lucie Safarova, çiftlerde ise farklı partnerleriyle beş kez Slam kupası sevinci yaşamıştı. Tenisi bıraktıktan sonra Tomas Plekanec ile evlenen güzel tenisçinin bu evlilkten Lea ve Oliver adında iki oğlu bulunuyor. 

Safarova, 18-22 Ekim tarihlerinde Lüksemburg Ladies Tennis Masters'ta Kim Clijsters, Anett Kontaveit, Daniela Hantuchova, Andrea Petkovic, Monica Puig, Pauline Parmentier ve Mandy Minella gibi eski oyuncularla birlikte sahaya çıkacak.


(Merthan Can)