Ukraynalı genç yetenek Dayana Yastremska, Strasburg'ta 2 nolu seribaşı Belaruslu Aryna Sabalenka'yı 6-4'lük setlerle geçerek bu yılki ikinci finaline yükseldi. Şubat ayında Tayland turnuvasının finalinde dünya 15 numarası Garbine Muguruza'yı mağlup ederek kariyerinin ilk WTA şampiyonluğunu elde eden Yastremska finalde 4 nolu seribaşı Fransız Caroline Garcia ile mücadele edecek. 

Bir dönem antrenmanlarını Koza WOS'ta sürdüren yetenekli oyuncu dünya sıralamasında 11. sırada bulunan ve güçlü vuruşlarıyla tanınan Sabalenka karşısında 36 winner üretmeyi başardı. Bir saat 15 dakika sonunda rakibini 6-4, 6-4 mağlup eden Ukraynalı oyuncu Sabalenka zaferiyle bu yılki en büyük galibiyetine imza attı. 

Strasburg öncesi oynadığı son dört maçı kaybeden Dayana Yastremska finale yükselmesinin kendisi için de sürpriz olduğunu söyledi. İyi bir oyuncu karşısında güzel bir galibiyet aldığını ifade eden genç tenisçi, "Strasburg'a ikinci kez gelişim. Yeniden burada olmak güzel. İyi bir performans göstererek finale kalmak mutluluk verici. Zor günler geçirdiğim için burada final oynamayı beklemiyordum. İşimi yaptım, kendime güvendim ve biraz özgüvenle finale geldim" diye konuştu.

(Merthan CAN)