Dünya sıralamasının dördüncü basamağında yer alan Stanislas Wawrinka, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen 250 puanlık toprak kort turnuvasında mutlu sona ulaşan isim oldu. Finalde karşılaştığı Hırvat Marin Cilic önünde, hafta boyunca sergilediği etkili performansı sürdüren Stan, memleketi İsviçre'de şeytanın bacağını kırarken  bu sezon üçüncü kez şampiyonluk ipini göğüsledi.

Mücadeleye hızlı bir başlangıç yapan Wawrinka, henüz üçüncü oyunda servis kırdı ve hemen ardından 3-1'i yakaladı. Set boyunca servis kırma şansı tanımadığı rakibi önünde eline geçen ikinci set puanından yararlanan İsviçreli raket, 40 dakika sonunda 6-4 ile ilk seti cebine koydu. İkinci setin başından itibaren oyuna ağırlığını koymayı başaran eski dünya 8 numarası Cilic, dördüncü oyunda servis kırma avantajını yakalayarak 4-1 öne fırladı. Dokuzuncu oyunda yakaladığı set puanı şansını yitiren ve servis kırdıran Hırvat raket, skorun 5-5'te dengelenmesine mani olamadı ve set tie-break'e uzadı.  24 puanlık kıyasıya çekişmenin yaşandığı tie-break oyununda eline geçen ikinci maç puanından yararlanan İsviçre iki numarası Stan Wawrinka, tie-break'i 13-11 ile neticelendirerek korttan 6-4, 7-6 ile galip ayrıldı ve ülkesi İsviçre'de kariyerinin ilk şampiyonluğunu kazandı.

İkinci sette toplam 6 set puanından yararlanamayan Cilic, 7 aylık şampiyonluk hasretini dindiremezken Wawrinka sezonun ilk toprak kort şampiyonluğunu elde ederek Roland Garros öncesinde olumlu sinyaller verdi.

Nice'te bir kez daha Thiem güldü

Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen ve Roland Garros öncesinde bir diğer hazırlık turnuvası olan Nice Açık'ta şampiyon değişmedi. Tenisin yükselen iki yıldızını karşı karşıya getiren final mücadelesinde 22 yaşındaki Dominic Thiem, 19'luk Zverev önünde 6-4, 3-6 ve 6-0'lık setlerle gülerken kariyerinin altıncı tekler zaferine uzandı. "İnanılmaz bir haftaydı. Kariyerimde ilk kez bir şampiyonluğu korumak zorundaydım ve bunu başardım. İlk üç maç belki de daha iyiydim fakat finaller her zaman özeldir, bu tarz maçlarda kazanılacak/kaybedilecek çok şey vardır. Kollarımda yorgunluk hissetsem de Roland Garros için hazır olacağım." şeklinde konuşan Avusturyalı raket, 250 puan ve €82,450 para ödülünü cebine koyarak Roland Garros'u beklemeye koyuldu.

Mücadelenin ardından "Dominic Thiem gibi toprağın en güçlü isimlerinden birine karşı oynarken %100'ünüzde değilseniz, çok da şansınız yoktur." sözlerini sarfeden Zverev, kortta geçirdiği on iki buçuk saatin yarattığı yorgunluktan dert yandı. Sıralamanın 48. basamağında yer alan 19 yaşındaki raket, ATP düzeyinde çıktığı ilk finalinden boynu bükük ayrıldı.