Şangay'da şampiyonun adı Hubert Hurkacz. Polonyalı tenisçi maç puanı çevirdiği çekişmeli finalde Andrey Rublev'i 6-3, 3-6, 7-6 (8) yenerek bu sezon ikinci ATP 1000 zaferine imza attı. Yarı finalde Korda karşısındaki servis performansını Rublev karşısında da sürdüren Hurkacz, 21 ace attığı maçta ilk servislerinden yüzde 80 puan çıkarmayı başardı. 

Finale gelene kadar Şangay'da set kaybetmeyen Rublev, ilk seti 6-3 kaybetti. Tecrübeli oyuncu ikinci seti kazanmayı başarsa da üçüncü set Hurkacz'ın üstünlüğünde geçti. Üçüncü sette durum 4-5'ken maç puanı çeviren Rus tenisçi tie-break'te 5-2 öne geçse de Hurkacz kritik ace'leriyle dengeyi sağlamayı başardı. Tie- break'te durum 6-5'ken maç puanı şansı yakalayan Rublev bunu değerlendiremedi. Üçüncü setteki tie-break'i 9-8 kazanmayı başaran Hurkacz, 2 saat 9 dakika süren düellonun galibi oldu. 

26 yaşındaki Hubert Kurkacz maç sonrası duygularını, "Gerçekten müthiş bir mücadele oldu. Önce ben maç puanı yakaladım, Andrey mükemmel bir servisle bunu karşıladı. Ve arkasından maç puanı şansı yakaladı. Baştan sona zorlu bir final oldu. Kazanma inancımı hiç kaybetmediğim maçlardan biriydi ve böyle bitirdiğim için çok mutluyum" diye konuştu. 

(Merthan Can)