St. Petersburg'un ev sahipliğinde düzenlenen Kremlin Cup'ta çeyrek final aşamasına gelinirken, Karolina Pliskova ikinci tur oynayarak, Elina Svitolina ise turnuvada yer almamasına rağmen geride kalan iki turda alınan sonuçlarla Singapur biletini kaptı.

Simona Halep, Angelique Kerber, Naomi Osaka, Petra Kvitova, Caroline Wozniacki ve Sloane Stephens'ın ardından, bu sezon iki şampiyonluk yaşayan Pliskova ve üç kez kupa kazanan Svitolina'nın da finallerde oynamaya hak kazanmasıyla, Singapur'daki tekler kadrosu da kesinleşmiş oldu.

Kariyerinde üçüncü kez finallerde yer alacak Çek raket Pliskova ''Tekrar finallerde oynayacak olmaktan çok memnunum. Daha önce Singapur'da harika anılarım oldu. Sezonun en iyi oyuncularına karşı korta çıkmak için sabırsızlanıyorum'' şeklinde konuşurken, bu büyük organizasyonda ikinci kez boy göstermeye hazırlanan Ukraynalı Svitolina ise ''Her sezona başlarken, en büyük hedeflerimden biri Singapur oluyor. Bu hedefime bir kez daha ulaştığım için çok mutluyum'' dedi.

Bu yıl Singapur'da beşincisi, toplamda ise 47.si düzenlenecek olan WTA Finalleri'nde, oyunculara 7 milyon euro'luk para ödülü dağıtacak.

Emre Başoğlu