23 kez Grand Slam şampiyonu efsane tenisçi Serena Williams, Vogue'a yazdığı bir makalede bu yıl düzenlenencek Amerika Açık'tan sonra profesyonel kariyerini noktalayacağını duyurdu.

ABD'li dünya eski 1 numarası, 2017'de kızı Olympia'nın dünyaya gelmesinin ardından korta çıkmaya ara vermiş, geçtiğimiz yıl Wimbledon'da bacağından yaşadığı sakatlığının ardından da kortlardan bir süre daha uzak kalmıştı.

Williams, yazısında "Ailemle tenis arasında seçim yapmak zorunda kalmak istemezdim. Bunun adil olduğunu düşünmüyorum. Eğer bir erkek olsaydım, eşim evde çocuk bakımının fiziksel emeğini üstlenirken oynamaya ve kazanmaya devam edebilirdim." dedi.

Serena Williams emeklilik açıklamasını, "Bu halimi özleyeceğim, tenis oynayan kızı. Ve sizi özleyeceğim." sözleriyle noktaladı.

Williams, 27 yıllık kariyerinde 23 tekler ve 16 çiftler olmak üzere 39 Grand Slam turnuvası şampiyonluğu, Sydney, Pekin ve Londra'da ise iki tekler, iki de çiftler olmak üzere dört de Olimpiyat altını kazanmıştı.

Serena Williams 319 haftayı da dünya sıralamasının 1 numaralı basamağında geçirerek Steffi Graf ve Martina Navratilova'dan sonra en fazla zirvede oturan tenisçi olmuştu.

Williams iki aylık hamileyken 2017 Avustralya Açık'ta teklerdeki son majör şampiyonluğunu elde etmişti.

WTA'in öncülerinden Billie Jean King, Serena Williams'ın "tenisin en büyüklerinden biri olarak kortlara veda ettiğini" söylerken, dünya 11 numarası Coco Gauff ise "beyazların baskın olduğu bir sporda kendim gibi siyah birinin oynadığını ve kazandığını görmek bu spora başlamamı sağladı" diyerek Serena Williams'ın kariyerinin üzerindeki etkisinden bahsederken efsane sporcuyu uğurlayan tenisçiler arasında yer aldı.

ABD Açık serisi turnuvalarını bir veda turuna dönüştüren Serena Williams, turun ilk ayağı olan Toronto'da ilk turda İspanyol 'lucky loser' Nuria Parrizas Diaz'ı mağlup ederek başlasa da ikinci turda Belinda Bencic'e iki sette mağlup olarak turnuvaya veda etti.