Esenyurt’ta devam eden TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta seribaşı olmayan isimlerden ikisi, Maria Sakkari ve Polona Hercog adlarını yarı finale yazdırdılar.

İlk iki maçını set vermeden kazanan Yunan tenisçi Maria Sakkari, üçüncü karşılaşmasından da iki set sonunda galip ayrıldı. 22 yaşındaki Sakkari, elemeden çıkan Hollandalı tenisçi Arantxa Rus’u 6-3 ve 7-6’lık sonuçla mağlup etti. 1 saat 40 dakika süren mücadelede iyi servislerini sürdüren Sakkari, ikinci setin 8/6 sonuçlanan tie-break oyununda iki set puanı kurtardı.

Maria Sakkari, WTA kariyerinin ikinci yarı finalini İstanbul’da yakalarken, tenis yaşamında en yüksek sıralamayı yakalamayı da garantiledi. Haftaya 48. basamakta başlayan Sakkari, yarı finalde elense bile 42. sıraya çıkacak.

Genç Yunan’ın yarı finaldeki rakibi ise 2 numaralı seribaşı Svetlana Kuznetsova’yı üç sette yenen Sloven Polona Hercog oldu. 28 yaşındaki tenisçi, servisini kırdırıp iki kez geriye düştüğü son seti kazanmayı başardı. Kuznetsova’yı 6-1, 1-6, 7-5 ile geçen Hercog, böylece rakibinden geçen yıl Wimbledon’da kaybettiği maçın da rövanşını aldı.

11. kez bir WTA turnuvasında yarı finale çıkan Hercog, daha önce iki kez İsveç’in Bastad kentindeki turnuvada tekler şampiyonluğu yaşamıştı. 2009 yılından beri İstanbul’da ana tablo oynayan ilk Sloven olan Hercog, 2008’de İstanbul’da çiftler finali oynamış ancak ikincilikle yetinmişti.

(istcup.net)