Çin'de düzenlenen Wuhan Açık'ta finalin adı Ash Barty - Caroline Garcia oldu.

Rüya gibi bir hafta geçiren Avustralyalı Ash Barty, dünya 1 numarası Muguruza'yı mağlup eden Ostapenko'ya şans tanımadı. Rakibini 6-3, 6-0 ile geçen Barty, kariyerinin ilk WTA Premier 5 seviyesii finaline yükseldi.

Wuhan Açık'ta dünya sıralaması içinde ilk 10'da bulunan üç tenisçiyi mağlup eden Barty, yarı final mücadelesinde 7 ace ve 15 winner kaydetti ve Letonyalı rakibine şans tanımadı.

Turnuvadaki istikrarından memnun olduğunu belirten dünya 37 numarası, "Bir kupa daha kazanma şansı elde ettiğim için mutluyum. Her açıdan harika bir hafta oldu." diye konuştu.

SAKKARİ'NİN RÜYASI SONA ERDİ

Elemelerden gelerek Wuhan'da yarı finale yükselen Maria Sakkari, dünya 20 numarası Caroline Garcia'ya 6-3, 6-2'lik setlerle boyun eğerek kariyerinde ilk kez son dörde kaldığı turnuvaya veda etti.

Caroline Garcia ise bu sonuçla bu yılki ilk WTA finaline yükselmiş oldu. Finalde Ash Barty'nin rakibi olan Fransız raket, "[Barty] çok iyi maçlar oynadı ve üst düzey tenisçileri mağlup etti. Finalde hazır olmalı ve bu haftanın en iyi tenisini oynamalıyım." diye konuştu.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net