ATP 500 turnuvası olan Rotterdam turnuvasında finalin adı belli oldu. İlk yarı final karşılaşmasında Medvedev'i deviren Fransız tenisçi Monfils ile Nishikori önünde ikinci yarı finalde kazanan taraf olmayı başaran İsviçreli Stan Wawrinka finalde birbirlerinin rakibi oldular.

Yarı finalin ilk karşılaşmasında Gael Monfils, Medvedev önünde ilk seti 6-4 kaybetse de diğer setleri 6-3, 6-4 kazanarak hem rakibinin 8 maçlık galibiyet serisine son verdi hem de bu turnuvada ikinci kez finale yükselmeyi başardı.

İlk kez geçtiğimiz hafta Sofia turnuvası yarı finalinde karşı karşıya gelen ikilinin o maçından galip çıkan Medvedev olurken bir hafta sonra yine bir yarı final karşılaşmasındaki mücadelesinden ise galip ayrılan taraf bu kez Fransız tenisçi oldu ve bir anlamda da rakibinden rövanşı almış oldu.

Günün ikinci yarı final maçında ise son dönemlerde sakatlıklarla boğuşan iki isim korta çıktı. 2 saat 13 dakika sonunda Nishikori'yi 6-2, 4-6 ve 6-4'lük setlerle deviren İsviçreli tenisçi Stan Wawrinka 2017 Haziran ayından sonraki ilk finaline yükselmeyi başardı.

Son kupasını yaklaşık iki sene önce ülkesi İsviçre'de kaldıran 3 Grand Slam şampiyonu Wawrinka maçı 35 winner 37 basit hata ile tamamlayıp kariyerinin 29.finaline yükselirken, Japon rakibi Nishikori ise 19 winner ve 32 basit hata ile tamamladığı maçın ardından bu seneki ikinci mağlubiyetini tatmış oldu.

İsviçreli raket Stan Wawrinka kariyerinin 17. şampiyonluğu için, Fransız Monfils ise 8. kupası için yarın kariyerlerinde altıncı kez karşı karşıya gelecekler.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net