Avustralya Açık'ta yaşadığı sakatlık sebebiyle o günden bu yana herhangi bir turnuvaya katılmayan Rafael Nadal, kortlara geri dönmesinin beklendiği Meksika'daki ATP Acapulco'dan ağrıları sebebiyle çekildi.

1 numaralı seribaşı olduğu Acapulco'da oynamama kararı alan İspanyol raket, böylece son beş turnuvasında ya organizasyona katılmamış ya da maç esnasında turnuvadan çekilmiş oldu. 31 yaşındaki İspanyol, 2017'den bu yana devam süreçte Paris, ATP Finalleri, Brisbane, Avustralya Açık ve Acapulco'da hayal kırıklığı yaşadı.

''Son antrenmanda ağrılar hissettim. Müdahalesinin ardından doktorum bu şekilde oynamamın mümkün olmadığını söyledi'' şeklinde konuşan Nadal, Indian Wells ve Miami'ye katılıp katılmayacağının ise yapılacak testlere bağlı olduğunu söyledi.

2005 ve 2013 yıllarında Acapulco'da şampiyonluğa ulaşan Rafa, bu turnuvada sadece 1 kez yenilgi yüzü gördü. Çıktığı 15 maçın 14'ünü kazanan Rafael Nadal, yalnızca 2017 finalinde Sam Querrey'e kaybetti.

NISHIKORI, EL SHAPO'NUN KURBANI

Sakatlık sonrası forumu geri kazanmaya çalışan ve bu süreçte Dallas Challenger'i kazanıp, ATP New York'ta yarı final oynayan Kei Nishikori, Acapulco'ya ilk turda veda etti.

Dennis Shapovalov karşısında ilk seti tie-break'le hanesine yazdıran Japon raket, takip eden setlerde Shapovalov'un temposuna ayak uyduramayıp kondisyon problemi yaşayınca 7-6 3-6 1-6 ile korttan yenik ayrıldı.

Acapulco'da ilk tur maçına çıkan diğer önemli raketlerden Dominic Thiem, Norrie'yi üç sette; Alexander Zverev ise McDonald karşısında iki sette kazanmayı bildi.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net