Türkiye’nin 3 numaralı tenisçisi Başak Eraydın, elemelerden çıktığı İstanbul Cup’ta kariyerinde ilk kez ana tabloda maç kazanıp galibiyet serisini sürdürdü. İki hafta önce kazandığı Lale Kupası ile birlikte toplamda sekiz maçlık seri oluşturan Başak, Bulgaristan’ın en önemli ismi Tsvetana Pironkova’yı 6-2, 6-4 yenerek tur atladı.

Koza WOS Arena’da oynanan maça servis kırarak giren Başak, ilk sette rakibinin iki servis kırma şansını çevirdi. Elde ettiği fırsatları iyi değerlendiren 22 yaşındaki tenisçi, iki kez servis kırdığı birinci seti 6-2 ile kazandı. İkinci setin başında oyununu kaptıran Eraydın, buna karşın Pironkova’nın araya iki oyun koymasına izin vermedi. Kırdırdığı üç servisin ardından sürekli rakibinin oyununu alarak yakın takibini sürdüren Eraydın, sekizinci oyunda eşitliği yakaladı. Bir sonraki oyunda da Pironkova’nın oyununu alan Başak, maçı 6-2, 6-4 ile noktalayıp kariyerinin en önemli galibiyetini kayıtlara geçirdi.



Başak Eraydın, turnuvanın ikinci turunda Elizaveta Kulichkova ve Ayla Aksu arasındaki karşılaşmanın galibiyle çeyrek finale yükselebilmek için oynayacak.

Maç sonrasında basın toplantısında soruları yanıtlayan Eraydın, maçın bittiğini nasıl anlamadığına dair soruya “Nasıl oldu ben de anlamadım. O anda maçın bittiğini fark edememişim. Sanıyorum puanları yanlış saydım” diye cevap verdi.

Eraydın, her maçı tek tek düşündüğünü belirterek bir sonraki muhtemel rakibiyle ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Kaynak: istanbulcup.com