Fransa Açık'ta Rus Anasastasia Pavlyuchenkova, 3 numaralı seri başı Aryna Sabalenka'yı 6-4, 2-6, 6-0'lık üç sette mağlup ederek dördüncü tura yükseldi.

Aryna Sabalenka ilk sete servis kırarak başlasa da 3-0 üstünlüğünü koruyamadı ve 6-4 ile seti kazanan 31 numaralı seri başı oldu. Sabalenka ikinci sette ritim artırsa da final setinde  Pavlyuchenkova'nın açılı vuruşlarına çare bulamadı ve turnuvaya üçüncü turda veda etti.

Pavlyuchenkova ise çeyrek final gördüğü 2011'den bu yana ilk kez Fransa Açık'ta turnuvanın ikinci haftasını görmeyi başardı.

Geçtiğimiz ay Madrid yarı finalinde karşı karşıya gelen ikilinin maçında dünya 4 numarası iki sette galip gelmişti. Paris'te ise Belaruslu raket yalnızca %55'lik birinci servis bulma oranı ve yaptığı 39 basit hatayla yenilmekten kurtulamadı.

Pavlyuchenkova ise rakibinin ikinci servisindeki puanların üçte ikisini kazandı ve cesur vuruşlarla oyunu yönlendirirken yalnızca 16 basit hata yaptı.

Sabalenka'nın elenmesiyle ana tablonun alt kısmında dünya sıralamasında ilk 10'daki tenisçiler arasından yalnızca 7 numaralı seri başı Serena Williams kaldı.

Anastasia Pavlyuchenkova'nın dördüncü turdaki rakibi ise bir başka Belaruslu Victoria Azarenka oldu.