Kariyerinin ilk Grand Slam finaline Fransa Açık'ta Martina Trevisan'ı yenerek yükselen ABD'li Coco Gauff, maç sonunda bireysel silahlanma ve silahlı şiddete karşı mesajlar verdi.

İki yıl önce bu kortlarda mağlup olduğu rakibini 6-3, 6-1'lik iki setle mağlup eden 18 yaşındaki tenisçi, maçtan sonra kameraya, "Peace. End gun violence (Barış. Silahlı şiddete son verin.)" yazdı.

ABD'de geçtiğimiz hafta Texas'ın Uvalde kasabasındaki bir ilkokulda 19 öğrenci ve iki öğretmenin hayatını kaybettiği silahlı saldırıdan sonra, Oklahoma'da da beş kişi bir hastaneye yapılan saldırıda hayatını kaybetmişti.

Bu saldırılardan sonra ABD'deki bireysel silahlanma düzenlemeleri bir kez daha gündeme gelmiş, ağır silahların satışının yasaklanmasının ve satın alma öncesi kontrol süreçlerinin detaylandırılmasının Cumhuriyetçiler ve silah lobisinden destek alan diğer siyasetçiler tarafından engellenmesi tepkiyle karşılaşmıştı.

"Bu dünyanın diğer yerlerinde de bir sorun ancak özellikle Amerika'da uzun süredir silahlı saldırılar gerçekleşiyor." diyen Gauff, "Benim için bu yıllardır gündemde olan bir konu" ifadelerini kullandı.

2018'de 17 kişinin hayatını kaybettiği Parkland'deki Stoneman Douglas Lisesi'ndeki saldırı ise Gauff'un yakın arkadaşlarını etkilemişti.

Politik konularda görüşlerini belirtmeyen ve siyasi kampanyalarda aktif bir şekilde yer alan Gauff, daha önce de 2020'de George Floyd'un öldürülmesinin ardından, bir Black Lives Matter (Siyahların Hayatları Değerlidir) hareketi mitinginde konuşma yapmıştı.

Gündemdeki silahlı saldırıların sayısındaki artış ırkçı saldırılarla da eşzamanlı giderken, ırkçı bir saldırgan Mayıs ortasında New York'ta bir süpermarkette 10 siyahı silahla öldürmüştü.