Sezonun son Masters 1000 turnuvasının finalinde Karen Khachanov imzası. Daha önce bu turnuvayı 4 defa müzesine götürmeyi başaran Novak Djokovic önünde set kaybetmeden sonuca giden Rus raket kariyerinin ilk Masters 1000 kupasını kazanırken, 2009 yılında Nikolay Davydenko'nun Shanghai şampiyonluğundan sonra Masters turnuvası kazanan ilk Rus tenisçi olmayı da başardı.

İlk sette servisini kırdırmasına rağmen set içerisinde geri gelen ve rakibinin iki kez servisini kıran Rus tenisçi 1 saat sonunda 7-5 ile bu sete nokta koyduktan sonra ikinci sette de kortta hakimiyetini sürdürdü ve bu seti de tek break avantajı ile 6-4 kazanarak kariyerinin en büyük başarısına imza attı.

Bu zaferiyle birlikte üstüste 4.defa ilk 10'da yer alan bir rakibini mağlup etmeyi başaran 22 yaşındaki genç raket ayrıca Djokovic'in 22 maçlık ardarda kazanma serisine de nokta koymuş oldu. Kariyerinde çıktığı dördüncü finalinde de korttan galip taraf olarak ayrılmayı başaran Khachanov son 12 maçta da 11. galibiyetine ulaşarak formunu devam ettirdi.

Maçtan sonra yaptığı konuşmasında çok mutlu ve gurur dolu hissettiğini belirten Rus tenisçi "Bu zafer bana çok şey ifade ediyor, sezonu daha iyi bir şekilde noktalayamazdım" diyerek kazandığı kupanın kendisi için ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Aldığı bu mağlubiyete rağmen Djokovic yarın açıklanacak yeni ATP sıralamasında 1 numaralı koltuğun yeni sahibi olacakken Karen Khachanov ise 6 basamak birden yükselerek 12 numaraya yerleşecek ve kariyerinin en iyi derecesini elde edecek.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net