Ostrava'da elemelerden ana tabloya yükselen dünya 75 numarası Daria Kasatkina, 6 numaralı seri başı Elena Rybakina'yı 6-2, 3-6, 6-3'lük üç sette mağlup ederek adını ikinci tura yazdırdı.

Rybakina rakibinin 15 puan vuruşuna karşılık 35 winner kaydederken, Kasatkina'nın yaptığı 14 basit hata karşısında hanesine yazdırdığı 49 basit hatayla yenilmekten kurtulamadı.

Dünya eski 10 numarası Kasatkina 1 saat 51 dakika süren maçın ardından, "[Rybakina'yı] taktikle yendiğimi söyleyebilirim. Maçın başında agresif oynayıp onu kortta hareket etmeye zorlamaya çalışıyordum ama sonunda o beni kortta koşturmaya başladı. Bu nedenle stratejimi tamamen değiştirdim." diye konuştu.

Kasatkina'nın ikinci turdaki rakibi, Dayana Ystremska'yı üç sette geçen Amerika Açık yarı finalisti Jennifer Brady oldu.

Ostrava'da elemelerden gelen bir başka raket olan Coco Gauff ise turnuvaya wild card ile katılan Katerina Siniakova'yı 7-5, 6-4 ile geçerek ikinci tura yükseldi.

16 yaşındaki Gauff ikinci turda 3 numaralı seri başı Aryna Sabalenka ile karşı karşıya gelecek.

Günün bir diğer maçındaysa Tunuslu Ons Jabeur, Barbora Strycova'yı 6-2'lik iki setle geçerek ikinci tura yükselmeyi başardı.