Toprak kortların kralı Rafael Nadal, Roland Garros perdesini açtı. 11. şampiyonluğunu kovaladığı turnuvada ilk tur maçında Simone Bolelli ile karşılaşan İspanyol tenisçi son sette biraz zorlansa da sorun yaşamadı ve adını turnuvada ikinci tura yazdırdı. Geçtiğimiz sene burada yaşadığı şampiyonlukla birlikte "La Decima" diyen Rafa, ilk tur galibiyeti ile birlikte de bu kortlardaki 80. zaferine imza attı.

İlk seti 45 dakikada kazanan dünya 2 numarası, ikinci sete servisini kırdırarak başlasa da çabuk toparlandı ve devamında rakibinin servisini iki kez kırarak bu seti de 43 dakika sonunda hanesine yazdıran taraf olmayı başardı.

Üçüncü sette Bolelli'nin direnci ile yüzleşmek zorunda kalan ve 4 set puanı çeviren Nadal bu seti de 0-3 ve tie-break'te 3-6'dan geri gelerek kazanmayı başardı ve maça 3 saat sonunda nokta koydu.

Özellikle üçüncü sette Nadal'ı bir hayli zorlayan ve set almaya çok yaklaşan İtalyan Bolelli, karşılaşma boyunca rakibinden daha fazla sayıda winner üretmesine rağmen (44-30) 58 basit hata yaparak bir anlamda Nadal'ın işini daha da kolaylaştırdı.

Rafa Nadal'ın ikinci turdaki rakibi Joao Sousa'yı set vermeden deviren Arjantinli Guido Pella olacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net