Avustralyalı efsane tenisçi Rod Laver onuruna organize edilen ve ilk kez geçen sene ATP takvimine eklenen Laver Cup tenis turnuvasının ikincisi yarın Chicago'da başlıyor. 12 tenisçinin iki ayrı grupta 3 gün boyunca sürecek tenis gösterisi geçen sene olduğu gibi bu sene de büyük heyecana sahne olacak.

Avrupa ve Dünya takımı olmak üzere iki ayrı takımın yer aldığı turnuvada Avrupa takımının kaptanlığını Björn Borg yaparken, Dünya takımının kaptanlığını ise John Mc Enroe yapacak. Takımlarda yer alan tenisçiler ve turnuvanın formatı ise şu şekilde,

-AVRUPA TAKIMI

Roger Federer - Alexander Zverev - Grigor Dimitrov - Novak Djokovic - David Goffin ve Kyle Edmund

-DÜNYA TAKIMI

Kevin Anderson - John Isner - Frances Tiafoe - Diego Schwartzman - Jack Sock ve Nick Kyrgios

-TURNUVA FORMATI

Üç gün sürecek turnuvada her gün üçü tekler ve biri çiftler olmak üzere toplam 4 maç oynanacak, ve maçlar 3 set üzerinden olacak.

Cuma günü oynanacak maçlarda alınan her galibiyet bir puan, cumartesi günü oynanacak maçlarda alınan her galibiyet iki puan ve pazar günü oynanacak maçlarda alınan her galibiyet takımlara üçer puan kazandıracak. Toplam 24 puanın 13'ünü kazanan takım şampiyon olurken, 12-12 eşitlik olması durumunda ise pazar günü karar maçı oynanacak ve şampiyon takım belirlenecek.

Geçen sene tenisseverlere ilk kez Federer ile Nadal'ı kortun ayrı yarısında görme şansı sunan turnuva bu sene de Djokovic ile Federer için aynı imkanı sunacak. Son Amerika Açık şampiyonu için "Onu yenmeye uğraşmaktansa aynı takımda olmayı tercih ederim" diyen Federer "Bu kez takımımda olduğunu bilmek ve başka bir oyuncuyu mağlup ettiğini görmek harika olacak" ifadelerini kullandı.

Turnuva yarın Dimitrov - Tiafoe tekler mücadelesi ile başlayacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net