Fransa Açık finalinde 31 numaralı seri başı Anastasia Pavlyucenkova'yı 6-1, 2-6, 6-4'lük üç sette mağlup eden Çek Barbora Krejcikova kariyerinin ilk tekler Grand Slam şampiyonluğuna ulaştı.

2018 Fransa Açık ve 2019 Wimbledon'da çift kadınlar şampiyonluğu kazanan, Avustralya Açık'ta ise son üç yıldır karışık çiftler kupasını kaldıran dünya 33 numarası böylelikle seri başı olmadığı turnuvada tekler şampiyonluğuna uzandı.

İlk sete hızlı başlayan ve seti 6-1 kazanan Krejcikova, rakibini ikinci seti 6-2 kazanmasına engel olamasa da açılı vuruşlarla oyunu çok etkili bir şekilde yönlendirerek final setini 6-4 kazanmayı başardı ve şampiyonluğa ulaştı.

İki saatlik mücadelede %73 ile ilk servis bulan Krejcikova hanesine 34 de puan vuruşu yazdırdı.

Barbora Krejcikova 1981'de Hana Manlikova'dan sonra Suzanne Lenglen kupasını kaldıran ikinci Çek raket olurken, Jelena Ostapenko ve Iga Swiatek'ten sonra da son beş yılda seri başı olmadan Paris'te tek kadınlar zaferi yaşayan üçüncü isim oldu.

Barbora Krejcikova şampiyonluk kupasını Çekoslovakya doğumlu ABD'li tenisçi Martina Navratilova'nın elinden aldı.

Maçın ardından 2017'de hayatını kaybeden Çeklerin efsane ismi Jana Novotna'yı anan Krejcikova, "Şu an beni izlediğine eminim. Bu yüzden bu kadar fazla Grand Slam kupam var, çünkü o kazanmamı istiyor. Benim için bunun ne anlama geldiğini biliyor, ben de bunun onun için ne ifade edeceğini biliyorum." diye konuştu.

Yarı finalde Maria Sakkari karşısında bir maç puanı kurtaran Krejcikova, aynı zamanda 2004'te Anastasia Myskina ve 2005'te Justine Henin ile birlikte Açık Dönem'de maç puanı çevirerek Fransa Açık şampiyonluğu kazanan üçüncü kadın tenisçi oldu.

Kariyerinin ilk tekler şampiyonluğunu Paris'e gelmeden önce Strasbourg'da kazanan Çek raket 12 maçlık bir galibiyet serisi tutturdu ve Pazartesi açıklanacak dünya sıralamasında 15. sıraya yükselmeyi garantiledi.